2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 


Nagyrábé – A romániai Nojorid és a megyénkbeli Nagyrábé község önkormányzata 1.7 millió Euró pályázati összegbõl valósíthatta meg a határmenti övezet szállítási infrastruktúrájának javítását Nagyürögd és Nagyrábé között.

Sáránd - Élménypark épülne Sárándon, de a polgármester mulasztásai miatt egyelõre még az építési engedélyt sem tudta megszerezni a Hajdú Turisztikai Vendéglátó Kft. – állítja Varga András ötletgazda, a beruházó vállalkozás fejlesztési igazgatója.


Dr.Muraközi Zoltán fõigazgató írása a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház helyzetérõl a struktura-átalakítás tükrében.

Jövõre már elektronikusan történik az építési engedélyek iránti kérelmek fogadása és az ügyintézés is – mondta Szaló Péter, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Berettyóújfalut egy szép, (sõt, egyre szebb!) nõhöz tudnám hasonlítani. A szép nõk pedig nem szeretnek unatkozni, szórakoztassuk tehát, szervezzünk neki programokat – hogy aztán észrevétlenül õ kezdjen el szórakoztatni minket.


Kívül, belül megújult a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat Berettyóújfalui Irodája. Az ünnepélyes átadó január 11-én volt.


 

 

 

 

A Komádi kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése címû, ÉAOP-3.1.3/B-09-2010-0013 projekt az Észak – Alföldi Operatív Program pályázata révén 107.407.771 Ft összegû vissza nem térítendõ Európai Uniós támogatással valósul meg.

Pocsaj - Pocsaj Önkormányzata sikeres pályázatának köszönhetõen nemcsak új számítógépekkel gazdagodik az általános iskola, de lehetõség nyílik olyan eszközök használatba vételére is az oktatásban (interaktív tábla, projektorok), amelyekre korábban nem nyílt lehetõség.


Négy település – Berettyóújfalu, Bakonszeg, Mezõsas, Mezõpeterd - közösen nyújtotta be pályázatát a berettyóújfalui autóbusz állomás épületének és környékének, valamint az említett falvak buszmegállóinak megépítésére, illetve a meglévõk felújítására.

Berettyóújfalu önkormányzata kiemelt feladatként tûzte ki célul a belterületi utak fejlesztését – jelentette be Pálfi Anikó alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, melyet a városháza tanácskozó termében tartottak annak kapcsán, hogy a város közel 134 millió forintból megújítja az Orbán Balázs tér környékét.

Debrecen - Összesen közel 200 millió forintot fordítottak könyvtár-fejlesztésre.

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése keretein belül június 27-tõl június 30-ig az iskolákban alkalmazott digitális táblázatok oktatásáról tanfolyam indult a derecskei mikrotérségben.


 

Budapest, Hajdú-Bihar - Önkormányzatok, illetve többcélú kistérségi társulások intézményfejlesztési, -felújítási támogatásáról döntött a belügyminiszer.

Új tanulási formák elterjesztése, és a készségek fejlesztése - ez volt a célja Létavértes és Derecske közös pályázatának. A 100 millió forint uniós támogatásból hátrányos helyzetû gyerekeknek és felnõtteknek szerveztek szakköröket, táborokat és tanfolyamokat.

Egy új, mobil egészségügyi csoport kialakítására nyert pályázatot a berettyóújfalui Gróf Tisza István kórház.

Az esõs május és június lesújtotta a strandok üzemeltetõit. Szoboszlón ez jó alkalom volt arra, hogy kipróbálják, mennyire kelendõ az év elején átadott wellnes fürdõ, amit Aqua Palace névre kereszteltek.

Ha minden a tervek szerint alakul, már õszre megszépülhet az alsó városközpont Komádiban. Az Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-2007 pályázat nyitórendezvénye zajlott július 20-án délután, ahol a polgármester és a kivitelezõ cég képviselõje tájékoztatta a lakosságot. A jobb megértést térképes és kivetített látványterv is segítette.

Eddig hiányzott a város életébõl, pedig igény van rá, és most úgy tûnik, végre megvalósul. Bölcsõde épül Komádiban. A beruházáshoz az ÉAOP-4.1.3/C-09-2009-0001 pályázaton  �Bölcsõdei szolgáltatás kialakítása Komádiban� címmel nyert támogatást az önkormányzat.

2010. július 3-án, a Sárrét Fejlesztéséért Kistérségi Egyesület szervezésében Varga B. Tamás, élõ koncertet ad, Bárándon a Piaccsarnok udvarán, a Betyár Vendéglõ mögött.

Milyen a hossza, hány részesek a szerelvények? Hány ajtósak? Mennyi ülõhely jut az utasoknak? Mennyi az egy felszállósávra jutó utasszám? Nyithatóak-e az ablakok? Mennyibe kerül egy férõhely?

A Budapesti Rendõrfõkapitányság hûtlen kezelés gyanújával nyomoz a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt.-nél, a fürdõk másfél milliárd forintos beléptetõ rendszerének pályázatával kapcsolatban.

Debrecen és Nagyvárad az Európai Regionális Fejlesztési Alap keretébõl 139 ezer euró (ebbõl Debrecennek 79 ezer euró jár) támogatást kapott amihez a városnak 5, Nagyváradnak pedig 2 százalék önrészt kell biztosítania.

A pályaépítési munkák a döntés és a kivitelezõi szerzõdés megkötése után, a tervek szerint 2010 tavaszán kezdõdhetnek.

« Előző « 3. oldal »  Következő »