2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos adatfelvételt végez a lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetérõl és életkörülményeirõl március 16. és május 15. között - tájékoztatta a statisztikai hivatal hétfõn az MTI-t.

A Szallas.hu legfrissebb felmérése szerint minden hatodik szállásadóhoz legalább havonta egyszer fordulnak valamilyen extrém kéréssel a vendégek.

A világ felnõtt lakosságának többsége elégedett az utak állapotával.

Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért mûködik, mert az orvosok és szakdolgozók "a hátukon viszik" az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányuló reprezentatív felmérésébõl.

Ahogy a 2014-es évben, idén is egyre korábbi idõpontra tolódik a megfelelõ nyári táborok kiválasztása.

A magyar lakosság 71 százaléka véli úgy, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendõ a megélhetéshez, ennek ellenére több mint 60 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással, és nem is tervezi annak felhalmozását - közölte az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár csütörtökön az MTI-vel.

Magyarországon az európai átlagnál nagyobb reálbér-növekedés várható idén a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég legfrissebb felmérése szerint, amelynek eredményeit csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

Tudatosabb megtakarítók2015-02-06 13:26:42

Az elmúlt két évben közel duplájára emelkedett a befektetési alapok állománya.

Az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma értéket tekintve öt százalékkal nõtt.

Titkos szerelmek a neten2015-02-01 12:18:55

Másfél millió titkos üzenetet váltottak egymással szerelemre vágyók.

Magyarországon a hagyományos mobiltelefonok vannak többségben, bár az okoskészülékek aránya és ezzel együtt a mobilinternet-elõfizetések száma is tovább nõtt 2014-ben - derül ki a Kutatópont Kft. szerdán közzétett reprezentatív felmérésébõl.

A kutatás igazolja, hogy nem elegendõ ahhoz pusztán a szerencse, hogy valaki kibonthassa a tehetségét.

A nõk csak ritkán számíthatnak arra, hogy párjuk kiveszi kezükbõl a fakanalat – legalábbis egy felmérés szerint.

A magyar hölgyek ragaszkodnak a dress codehoz, kínosan érinti õket, ha barátjuk, kollégájuk nem megfelelõ öltözékben jelenik meg egy összejövetelen – többek között ez derült ki a Stilago nemzetközi divatwebáruház kutatásából. A felmérés szerint egy régiesen, szakadtan öltözött járókelõ láttán minden második ember sajnálkozik, míg a feltûnõen divatos megjelenés sokakból bosszankodást vált ki.

Többórás szabadidejükben a magyarok inkább tévéznek vagy zenét hallgatnak, mozgással és kulturális tevékenységgel az emberek kevesebb mint 30 százaléka töltõdik fel, ha pedig csak tíz perc szabadidejük van, akkor a magyarok 67 százaléka kávézással kapcsolódik ki.

Magyarországon tavaly 6 százalékkal, 246 ezer forintra nõttek a bruttó átlagfizetések 2013-hoz képest. A legnagyobb növekedés a munkaerõ-közvetítés és tanácsadás területén volt, de jelentõsen emelkedtek a fizetések a vendéglátásban és a kiskereskedelemben is - derült ki a Workania internetes állásportál által mûködtetett Fizetesek.hu éves felmérésébõl.

A magyarok alig egytizede utazik el télen, fõként anyagi okok tartják vissza õket, az utazók többsége az aktív kikapcsolódást választja - derült ki a Travel Channel ismeretterjesztõ tévécsatorna reprezentatív kutatásából, amelyrõl szerdán tájékoztatta az MTI-t.

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a lakosság döntõ része egyetért az önkéntes iskolai kábítószertesztek ötletével.

2014 a cégtörlések éve2014-12-10 08:20:21

Negyvenezer körül áll majd a megszûnõ cégeket számláló mutató december végén.

Sokat költünk ennivalókra2014-12-01 15:29:46

Továbbra is mind értékben, mind mennyiségben nõtt az élelmiszer-forgalom hazánkban.

Az európai férfiak 30 százaléka 91 ezer forint fölött költ karácsonyi ajándékra, míg a nõk csupán ötöde ad ki ekkora összeget - derül ki az Intel Európa karácsonyi ajándékvásárlási szokásokkal kapcsolatos, tíz európai országban végzett kutatásából.

Tovább emelkedett az internetfelhasználók száma Magyarországon. Szeptemberben már közel 5,2 millió magyar használta a világhálót, azaz a 15 évnél idõsebb lakosság 60,78 százaléka - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfõn közölt harmadik negyedéves jelentésébõl.

A Jobinfo.hu álláskeresési portál olvasóinak 75 százaléka szerint a csinos, vonzó külsõvel rendelkezõk nagyobb eséllyel indulnak egy-egy állásért.

Az európai országokban élõ 15-24 éves korosztály rendkívül pesszimista a jövõt illetõen, a megkérdezettek kevesebb mint egyharmada bízik abban, hogy jobban fog élni, mint a szülei – derül ki az Intrum Justitia legutóbbi fogyasztói fizetési hajlandóságot vizsgáló felmérésébõl.

A lakosság több mint 70 százaléka szerint a hálapénzre azért van szükség, mert nélküle rosszabb ellátást kapnak, a magyarok kétharmada fizetõsnek tartja az egészségügyet, azzal, hogy ha legálisan megvásárolhatóak lennének az egészségügyi szolgáltatások, szóba sem kerülne a hálapénz – derül ki a GKI Gazdaságkutató által készített felmérésbõl.

« Előző « 2. oldal »  Következő »