2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Tegnap már részletesen foglalkoztunk a karácsony nagy slágerével, az áruhitellel. De nem csak a lapostévé vásárlásához igényelhetõ kölcsönök népszerûek az év végi idõszakban: a személyi kölcsönök, a folyószámlahitelek és a hitelkártyák is segítséget jelenthetnek, de használatukhoz alapos körültekintés szükséges. Összeszedtük, mihez érdemes nyúlni, ha pénzre van szükségünk.

A bankokkal voltak tele az elmúlt másfél év hírei, annál kevesebbet hallottunk viszont a jelentõs ügyfélszámmal rendelkezõ lakás-takarékpénztárakról. Fekete lovak õk, a nyugalom szigetei, netán a jövõ reménységei? Az új kormány állítólag nagyobb szerepet szeretne szánni nekik, de hogy errõl õk mit gondolnak, arról sok más téma mellett Dr. Gergely Károlyt, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.

Az elmúlt években jelentõsen megnõtt a lakosság eladósodottsága, sokan több hitelt vettek fel, mint amennyit törleszteni tudnak. Annak érdekében, hogy a hitelfelvevõk körültekintõen dönthessenek, a Magyar Nemzeti Bank a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével közösen tájékoztatót készített a túlzott eladósodás kockázatairól. A tájékozató füzetet 2010. június 11-tõl minden hitelt nyújtó pénzügyi intézmény - így bank, szövetkezeti hitelintézet, pénzügyi vállalkozás - és hitelközvetítõ köteles átadni a hitelfelvevõknek. A tájékoztató a mai naptól elérhetõ a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete honlapján.

Klein Dávid hazatért a Mount Everestrõl. Társával oxigénpalack nélkül akarta megmászni a világ legmagasabb pontját, de útközben lavina sodorta el õket. Várkonyi László nem élet túl a balesetet.
Deviza helyett forinthitel2010-05-11 13:43:35
A Fidesz szóvivõje az RTL Híradónak azt mondta, hogy a leendõ kormány tervei szerint minden egyes devizahitelesnek felajánlják majd, hogy kölcsönüket forint hitelre váltsák át.
« 1. oldal »