2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Legkésõbb csütörtökig van lehetõségük a szeptemberben induló felsõoktatási képzésekre jelentkezõknek, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét – közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. az MTI-vel. Felhívták a figyelmet arra is: mindez azok számára is elvégezhetõ az E-felvételi rendszerében, akik hagyományos jelentkezési lapon nyújtották be jelentkezésüket.

Befejezõdött a középfokú intézmények általános felvételi eljárása: a nyolcadikos tanulók közel 97 százaléka került be valamilyen középiskolába – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel. A hivatal tájékoztatása szerint péntekig minden középfokú intézmény értesíti a hozzá jelentkezõ tanulókat a felvételi döntésérõl, azaz jelentkezésük elfogadásáról vagy elutasításáról.

Várhatóan csütörtökön hirdetik ki a februárban induló felsõoktatási képzések felvételi ponthatárait, amelyek elsõként a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetõk – közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft. kedden az MTI-vel.

A felsõoktatási felvételi jelentkezési határidõ lejárta elõtt egy hónappal néhány jó tanács hangzott el a fõiskolára, egyetemre készülõk számára a Napközben hétfõi adásában.

Budapest, 2013. február 27., szerda (MTI) – Péntekig lehet jelentkezni a felsõoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, egy felvételizõ legfeljebb öt képzést jelölhet meg.

 

Augusztus 10-éig lehet jelentkezni egyetemi, fõiskolai pótfelvételire, amelyen a szeptemberben induló képzésekre azok is bejuthatnak, akiket egyetlen megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy nem is jelentkeztek.

Pontelszámolás2010-08-05 10:55:55

Nyilvánosságra hozták az idei felsõoktatási felvételi ponthatárokat: ezzel mintegy 140 ezer jelentkezõ sorsa dõlt el. Elsõ körben 97 ezren - a felvételizõk 70 százaléka - nyertek felvételt valamely egyetemre vagy fõiskolára. Idén 462 pont volt a felsõ határ, ennyivel lehetett bekerülni a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára.

Egekbe szökõ ponthatár?2009-12-07 10:54:38
Pontok és kérdõjelek 2009-07-15 22:00:32

Alig néhány nap, és meghúzzák a fõiskolák, egyetemek idei, bûvös ponthatárait. Izgul a fél ország: a diák, hogy eleget tanult-e, egyáltalán érdemes volt-e kétszintût tenni, és mikor jön már az az értesítõ sms, hogy felvettek?

Tömegesen születtek azonos teljesítmények a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok központi felvételi vizsgáján, így egyes iskolák sorsolással döntik majd el, ki kerül be az intézménybe - írja a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint ez igazságtalan, de nem lehet mást tenni, mert a szóbeli vizsga megszûnt.

Valamivel könnyebb lesz a dolga azoknak a tizenéveseknek, akik középiskolákba jelentkeznek. Elegendõ lesz egy központi írásbelit megírni, míg a hat és nyolc évfolyamos intézményekbe pályázóknak nem kell szóban vizsgázniuk.
« Előző « 2. oldal »