2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Rekordösszegû finanszírozást nyújtott a mûködési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságoknak tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, annak ellenére is, hogy a nemzetközi szankciókkal összhangban beszüntette finanszírozási tevékenységét Oroszországban.

Az egészségügyi ellátórendszer problémája és a kórházi adósság újtermelõdése alapvetõen az évek óta tartó forráskivonás következménye – mondta Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetõk Egyesületének elnöke egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián.

Eddig is százmilliárdos veszteséget okozott Magyarországnak, hogy túl sokszor fizetünk készpénzzel átutalás helyett. A kormány nem hogy segítené a modern fizetési rendszer elterjedését, de kemény akadályokat is görget elé, amely miatt a vállalkozások és a lakosság is menekül a feketegazdaságot éltetõ készpénz felé.

 

Június közepétõl lesz olcsó, fél százalékos garancia a növekedési hitelek mögött. Az elsõ hitelszerzõdést egy szegedi középvállalat kötötte.

 

A cégek már alig bírnak magukkal, mindenki azzal számol, hogy jut neki a Magyar Nemzeti Bank hétfõn induló olcsó hitelprogramjából. Új kertészeti áruházat nyitnának, vagy a sorban álló ügyfelek miatt szükséges beruházásokat indítanák be. A bankok óvatosak, mert tudják: az igények töredékét sem tudják majd kielégíteni.

A Magyar Bankszövetség fõtitkára bízik benne, hogy június 1-jétõl elindulhat a kis- és közepes vállalkozások kedvezményes hitelprogramja. Kovács Levente úgy véli, olyan növekedési paktumra van szükség a bankok és a kormány között, amely a hitelezési aktivitás növeléséért csökkenti a bankok terheit.

Megváltozik a funkciójuk2011-10-19 11:03:51


Debrecen - Nem lesz olyan, hogy egy település túlnyeri magát pályázatokkal, s beleroppan az önerõ elõteremtésébe – ígéri Bodó Sándor.

Debrecen - Bodó Sándor szerint megyénkben nem kell létszámleépítéstõl tartani az intézményátvétel kapcsán.

« 1. oldal »