2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A felmérés szerint a pályakezdõk fele legalább nettó 200 ezer forintot szeretne keresni.

Az év elején életbe lépett változtatás értelmében akkor válik valaki jogosulatlanná a rokkantsági ellátásra, ha keresõtevékenységbõl származó jövedelme három egymást követõ hónapban meghaladja a minimálbér másfélszeresét.

Izgalmas közgazdasági ötlettel indul a 2014-es év. Bár elsõ hallásra talán õrültségnek hallatszik a feltétel nélküli alapjövedelem - friss becenevén létpénz - bevezetése, mégis úgy tûnik, lehet alapja.

Bár a januári változások közül - elvileg - több is pluszpénzt jelent a családok számára, az év elején sokaknak össze kell húzniuk a nadrágszíjat. 14 tipp az újévi spóroláshoz: egy kis odafigyeléssel, tudatossággal párosítva egész évben használható.

Tovább gyorsulhat a bérek növekedése az év hátralévõ részében az MTI által megkérdezett elemzõk szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelte, sorozatban a tizedik hónapja tart a bérek vásárlóértékének emelkedése.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetõivel pénteken aláírta a jövõ évi bérekrõl szóló megállapodást.

Csalóka az az adat, amely szerint a magyar átlagkereset havi 225 forint, valójában a magyarok kétharmada ennél kevesebbel számolhat - derül ki a fizetesek.hu internetes site számításaiból.

Beiskolázott munkaerõ2013-11-20 09:08:13

Nyolc órás munkáért és oktatásért 49 ezer forint a fizetés.

Több munkaadói, vállalkozói szervezet máris megkezdené a 2014-es bértárgyalásokat. Az egyeztetéseket preferálók a jövõre várható 2,4 százalékos infláció mellett 4,5-5 százalékos béremelést szeretnének, de néhány területen akár 10 százalékkal is nõhetne a fizetés.

Több bank, az UniCredit, az FHB, a TakarékBank, és a Budapest Bank ügyfelei sem tudták használni bankkártyájukat csütörtök délelõtt, a leállás egy úgynevezett processzor cég hibájából történt – tette közzé a Pénzcentrum.hu honlap.

Jövõre azon cégeknél, ahol terveznek béremelést, a várható inflációt némileg meghaladó fizetésemeléssel számolnak, ám ebbõl sok helyen a felsõvezetõk kimaradnak.

A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által benyújtott törvényjavaslat a bankközi jutalékok magyarországi szintjének korlátozásáról is szól. A betéti kártyákra 0,2, a hitelkártyákra 0,3 százalékos interchange lesz érvényes eszerint a belföldi kártyás tranzakciókra.

 

Illusztráció - egészségügy
Budapest, 2013. szeptember 1., vasárnap (MTI) – Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelõs Államtitkársága vasárnap az MTI-vel.
A szeptemberi fizetéssel kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést. Az átlagosan havi negyvenezer forintos pluszpénzt januárig visszamenõleg utalják.

Az Emberi Erõforrások Minisztériumában még mindig létezik a folyószámla-költségtérítés, amelyet a vezetõk a bankszámláik fenntartásáért kapnak. A havi tízezer forintos költségtérítést több minisztériumban már megszüntették, Balog Zoltánnak, Hoffmann Rózsának és Szócsak Miklósnak még mindig jár.

 

Budapest, 2013. július 1., hétfõ (MTI) – Az állami szférában dolgozók – a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban állók, továbbá a bírák, az ügyészek és a fegyveres szervek tagjai – nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést is egyidejûleg júliustól.
Nõk tízezrei választják a 40 év szolgálati idõ után igénybe vehetõ nyugdíjat, miközben a korhatár alatti ellátottak száma nagyot csökkent tavaly. A topnyugdíj megközelíti a 800 ezer forintot, ami közel harmincszorosa annak az öregségi nyugdíjminimumnak, amit - vagy annál kevesebbet - hatezren kapnak.

Csökkentik a dolgozók munkaidejét, hogy ne kelljen többet fizetni.

 

Normál esetben egy átlagfizetésbõl meddig kell spórolni egy kezdõ szintû lakásra? A bankok tényleg csak púpnak vannak a hátunkon, vagy segítenek a lakásszerzésben? Spórolni érdemesebb, vagy hitelt felvenni? A fõbérlõ haszna magasabb, vagy a banké?

A kérelmeket május 31-ig lehet beadni, azokról 21 napon belül döntenek, a pénzzel augusztus 31-ig kell elszámolni, részletek a munka.hu-n.

Megjelent a kormány honlapján az egyebek mellett a távolléti díj számításáról szóló törvénymódosítás tervezete. Eszerint szabadság esetén a munkabér nem változik majd attól függõen, hogy az adott hónapban mennyi a munkanap.

Azoknál a cégeknél, ahol terveznek 2013-ban béremelést, az emelés mértéke nem éri majd el a várható infláció mértékét - derült ki egy friss kutatásból.

Létavértes, Földes - A termelõk állítják, hogy a cég azonnali fizetést ígért, az igazgató szerint azonban szó nem volt errõl.

Bár törvény tiltja, hogy a szülõket osztálypénz fizetésére kötelezzék, évrõl évre szinte minden iskolában beszedik a havi 500-600, néhol több ezer forintos hozzájárulást a diákoktól.

Csütörtöki testületi ülésükön döntöttek a képviselõk a mezõõri járulék összegérõl.

« Előző « 2. oldal »  Következő »