2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Aki lehetõséget kap a közfoglalkoztatásban, az más úton nem segélyezhetõ.

A vendéglátósnak, az építõipari- és az agrárvállalkozónak kísértetiesen hasonlóak a gondjai.

Nem az élet iskolája2015-05-06 08:50:03

A munkahelyen sokszor mást várnak el a fiataltól, mint amit az iskolában tanult.

Álom maradt 200 állás2015-05-05 11:59:21

Felszámolják a berettyóújfalui tejporgyárat „újraéleszteni” próbáló vállalkozást.

A Debreceni Egyetem egy évtizede igyekszik követni a végzett hallgatók pályáját.

Tanulságos modell és jó példa, így mutatták be a közgyûlésen az új szociális rendszert.

Komoly hátrány érheti azokat, akiket munkáltatójuk “feketén”, azaz bejelentés nélkül alkalmaz, a következmények érinthetik a nyugdíjat, a táppénzt és egyéb ellátásokat, de például a hitelfelvételhez szükséges jövedelemigazolást is – figyelmeztet az adóhatóság a honlapján közzétett tájékoztatóban.

Négy programban a tavalyinál kevesebben, de jóval hosszabb ideig dolgozhatnak.

A szállodaiparban és a vendéglátásban is gyakran találkozhatunk diákmunkásokkal.

A bagaméri polgármester szerint 30-35 közmunkás az aktuális teendõkre most éppen elég.

A kormány az elõzõ évinél 15-20 ezerrel több közfoglalkoztatottra számít idén annak köszönhetõen, hogy 2015-ben a tavalyi emelt összegnek számító 230 milliárd forintnál is 40 milliárd forinttal több áll rendelkezésre erre a célra - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivõ csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A munkaügyi hatóság tavaly több mint 18 ezer munkáltatót ellenõrzött, és ennek során a foglalkoztatók 73 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, amelyek az ellenõrzés alá vont foglalkoztatottak 71 százalékát, mintegy 101 ezer munkavállalót érintették - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Fõosztályának tájékoztatásából.

A magyarok számára már tavaly is a fizetés volt a legfontosabb, de a nemzetközi trendek alapján idén ez még dominánsabbá válhat az állásajánlatok közötti választásnál. Petneházi Attila jegyzete.

Jelentõsen csökkent a munkanélküliségi ráta tavaly szeptember-novemberben az elõzõ év azonos idõszakához képest, miközben az augusztus-októberben mért adatokhoz képest nõtt - hívták fel a figyelmet az MTI-nek nyilatkozó elemzõk, akik megállapították azt is, hogy a közmunkaprogram továbbra is erõteljesen befolyásolja az adatokat.

Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma az elõzõ év azonos idõszakához képest 83 ezerrel 321 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,2 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A foglalkoztatottak száma tavaly szeptember-novemberben 4 millió 155 ezer volt, a munkában állók száma 188 ezerrel nõtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Három hónappal meghosszabbították a megváltozott munkaképességû, rehabilitálható munkavállalók támogatott foglalkoztatásának határidejét – jelentette be a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal fõigazgatói tanácsadója pénteki sajtótájékoztatóján Tatabányán.

Vissza a munka világába2014-09-24 08:05:30

Orvos, titkárnõ, takarító is lehet csökkentett képességû munkavállaló.

Augusztus végén 401 500 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon, júliushoz képest 3 százalékkal, tavaly júliushoz képest 18,4 százalékkal kevesebbet – tette közzé a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.

Az európai uniós tagállamok közül Magyarországon nõtt a legjobban, 3,1 százalékkal a foglalkoztatás 2014 második negyedévében az elõzõ év azonos idõszakához képest – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

1087-en dolgoznak jelenleg a közfoglalkoztatási programokban.

Jászfényszaruból érkezett küldöttség a bojti sikerek megtekintésére.

Elkészült több mint háromezer település esélyegyenlõségi programja.

Legfeljebb majd káromkodnak2014-08-07 14:47:49

Az egyéni gazdálkodók szerint a nagyüzemek csak riogatnak a leépítésekkel.

« 1. oldal »  Következő »