2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A foglalkoztatottak száma megközelítette a 4 millió 182 ezret a harmadik negyedévben, a munkában állók száma 192 ezerrel nõtt az egy évvel korábbihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) – Az elemzõi várakozásoknak megfelelõ ütemben nõttek szeptemberben a bruttó bérek az MTI által, a KSH legfrissebb kereseti és létszám statisztikáiról megkérdezett elemzõ szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a versenyszférában foglalkoztatottak számának növekedését és a nettó átlagkeresetek elsõ kilenc havi, 5,7 százalékos emelkedését emeli ki, utóbbit az egykulcsos adórendszer pozitív hatásának tulajdonítva.

A Komádi munkaügyi kirendeltség kivételével az összes többi kirendeltség körzetében emelkedett tavaly az álláskeresõk száma – e meglepõ kijelentés a regionális munkaügyi központ keddi debreceni sajtótájékoztatóján hangzott el.
Százezerrel több volt a munkanélküli idén augusztus és október között, mint az elmúlt évben ugyanekkor. Ez azt jelenti, hogy a munkanélküliségi ráta 10,4 százalékos volt ezekben a hónapokban.
« 1. oldal »