2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A mérõórák cseréjekor a fogyasztó ragaszkodjon ahhoz, hogy a jegyzõkönyvbe kerüljön be a plombák száma, azonosítója és az, hogy azok sérülésmentesek, így megelõzhetõ egy esetleges késõbbi kötbér, javasolja a Budapesti Békéltetõ Testület.

Hiába fizetett a kelleténél többet egy mogyoródi nõ, az Elmû így is kikapcsolhatja náluk a villanyt. Legalábbis ezzel fenyegetik. Hónapok óta tart a pár ezer forintról szóló huzavona, az ügyfélnek viszont elege lett, kártérítést követel.

Hatósági vizsgálat: az autószervizek 50 százaléka bukott meg. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság országos akciót szervezett, közösen ellenõrizték az autókereskedéseket, szervizeket és boltokat.

Május 11-ig 137 elszámolással, forintosítással kapcsolatos kérelem érkezett a Pénzügyi Békéltetõ Testülethez (PBT), többségük az elszámolási kötelezettség fennállását vitatja – tájékoztatta a testület elnöke az MTI-t. Kovács Erika felhívta a figyelmet: a PBT – honlapjáról is letölthetõ – külön kérelem nyomtatványokat alakított ki 151-es, 152-es és 153-as azonosítóval az elszámolási ügyekhez, fontos, hogy az érdekeltek ezeken nyújtsák be panaszukat a békéltetõ testülethez, és ezeket kizárólag a 670-es számú postafiókra küldjék meg.

Átmentek a hajfestékek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tesztjén, egyetlen vizsgált termékben sem volt kimutatható káros anyag – derül ki a NFH közleményébõl, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

Mérlegen a tisztesség2015-05-14 10:19:50

Több felvágottat fizettettek ki az ellenõrökkel, mint amennyit vásároltak.

Nem hitelesített mérlegek, a csomagolóanyagot is hozzászámolják a termékhez, kartonpapír a mérleg alatt, és egyéb trükkök az elhelyezésnél.

Minden ötödik élelmiszer-áruházlánc mérlege többet mér, míg a kisebb élelmiszerüzleteknél minden negyedik próbavásárlásnál állapítottak meg többletszámolást az ellenõrök – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-vel kedden.

Manipulált kilométerórák2015-04-26 07:47:15

A fogyasztói jogok sárba tiprása – félretájékoztatott vásárlók.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laboratóriumában megvizsgált 25 pár cipõt, ezek közül négyrõl kiderült, hogy olyan mennyiségben tartalmaz krómot, ami már káros lehet az egészségre, így ezeknek a cipõknek a forgalmazását megtiltották – közölte az NFH az MTI-vel kedden.

16 ezernél is több mérgezést okoznak ezek a termékek az Európai Unió országaiban.

A március elején indult húsvéti fogyasztóvédelmi ellenõrzések során 7,5 millió forint bírságot szabtak ki a hatósági ellenõrök, a tavalyi 43 százalékkal szemben az idén az ellenõrzött üzletek 46 százalékában találtak szabálytalanságot – mondta Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelõs helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Nekünk nemzeti ünnepünk, de a világnak ez mást jelent. John F. Kennedy elnök 1962. március 15-én tette közzé a legalapvetõbb fogyasztói jogokat tartalmazó történelmi nyilatkozatát, melyben a négy alapvetõ fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze.

Tavaly õsszel egy idõs ember a téli tüzelõ feldarabolására – családi segítséggel – egy rönkhasító gépet vásárolt a most épp kivonulóban lévõ barkácsáruházban. A gép elromlott, így visszakerült az áruházba, majd onnan a szervizbe.

A cél, hogy a lehetõség szerint minél több információval, ismeretanyaggal szolgálják ki az ügyfeleket.

Rendkívüli ellenõrzés keretében ismét vizsgálja a forgalomban lévõ szén-monoxid-mérõ készülékek biztonságát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a nemzeti fejlesztési miniszter utasítására - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-t.

Az idei karácsonyi vásárokon végzett ellenõrzések 38 százalékánál találtak szabálysértést a fogyasztóvédelmi ellenõrök, egy évvel korábban az az arány még 42 százalék volt - számolt be a javuló tendenciáról Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelõs helyettes államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

A vásárlók igényeit a termékek cseréjére gyakran elutasítják az eladók arra hivatkozva, hogy a karácsonyi akció miatt az eredeti vételárnál jóval olcsóbb volt az adott termék, azonban a vásárló jogát a törvény szerint ez nem befolyásolja - hangsúlyozta a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) az év végi ünnepi vásárlások jellemzõ fogyasztóvédelmi kérdéseit összefoglaló közleményében.

A fogyasztóvédõk megkezdték a karácsonyi szezonhoz kötõdõ ellenõrzéseket - jelentette be Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelõs helyettes államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A közszolgáltatásokat érintõ több fogyasztóvédelmi szabályt is módosított szerdán az Országgyûlés a fideszes Németh Szilárd és Balla György javaslatára, akik ügyfelek javaslataira hivatkozva kezdeményezték a változtatásokat.

Az elmúlt napokban ugrásszerûen megnõtt az idõseket megcélzó árubemutatókkal kapcsolatos fogyasztói panaszok száma – tájékoztatta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-t.

Június 13-tól, péntektõl 14 napos elállási joga van online vásárláskor. Vannak új, vannak módosult szabályok az online kereskedelem, illetve az üzleten kívüli árusítás (pl. termékbemutatók, utazással egybekötött termékbemutatók) területén.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelõségei megkezdték a héten a nyári idegenforgalmi ellenõrzéseket, kiemelten a rendezvényekre kitelepült vendéglátósokat és a taxisokat vizsgálják – mondta Kathi Attila, a hatóság stratégiai kabinetjének vezetõje szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az idén is fokozott húsvéti ellenõrzést tart – közölte az NFH szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kész átverés élõben2014-03-28 18:06:05

Közel ötven embert vert át az a két férfi, akik 2013. március 26-ára termékbemutatót hirdettek a csökmõi Faluházban.

« 1. oldal »  Következő »