2021. december 5. Vasárnap, Vilma.
 

Országszerte tartottak megemlékezéseket vasárnap, az 1848-as forradalom évfordulóján. Miközben a kormányzati politikusok azt hangoztatták, hogy az elmúlt években erõsödött az ország, az ellenzék a demokrácia és a szabadságjogok csorbításával vádolta a kabinetet. A civil tüntetõk új magyar köztársaságot követeltek a fõvárosban.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hõseire emlékeztek ünnepi mûsorukkal a legkisebbek.

Negyvenhárom tépei fiatal veszett oda az orosz hadsereg elleni háborúban.

A település legifjabb polgárai, 135 kisóvodás zászlókkal, virágokkal, huszármentében tisztelgett a 166 évvel ezelõtti forradalom és szabadságharc hõseinek emlékmûvénél.

A forradalom és szabadságharc 57. évfordulójának tiszteletére emlékkiállításon mutatják be a Földesi származású, Budapesten harcolt katona, a forradalom leverését követõ megtorlás során kivégzett Pércsi Lajos honvéd õrnagy életútját.

Az ünnepségsorozat, a megemlékezés március 14-én a Barsi Dénes Iskolában kezdõdött, melyet 11 órakor Molnárné Kolozsvári Irén igazgatónõ nyitotta meg. A 4.a és a 4.b osztályos tanulók adtak nagyon szép és színvonalas mûsort. Külön dicséretet érdemelnek a zenei betétek, élõ zenei elõadások.

« 1. oldal »