2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A 2012-es indulás óta évente duplázódott a Legszebb konyhakertek programban részvevõ települések száma, idén eddig 180 önkormányzat csatlakozott, a jelentkezési határidõ március 20-án jár le.

Azt kérdik, hol a pénz2015-03-17 18:52:40

Immár a Facebookon is szervezõdnek a Quaestor-botrány debreceni károsultjai.

Elsõ ízben került sor a Megújuló Energiapark, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézet és a Debreceni Akadémia Bizottság Megújuló Energetikai Munkabizottság közös szervezésében az Energia a mindennapokban, verseny & konferencia megrendezésére, amely az elsõ országos energetikai felsõoktatási tanulmányi verseny PhD fokozat nélküli fiatal kutatók számára.

Tekintse meg a jelenleg felszámolás alatt álló vállalkozásokat Hajdú- Bihar megyében!

A Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia keretében a kormány olyan alapvetõ célokat fogalmazott meg a 2014-2020 közötti idõszakra, mint a megyeszékhelyek bekötése a gyorsforgalmi úthálózatba, illetve az országhatárok elérése gyorsforgalmi utakon - ezek megvalósításának feltételeit határozatban tette közzé a kormány, a jogszabály a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

Egyes országokban tilos galambokat etetni, rágózni, vagy magassarkút hordani.

A tízmilliárd forintos keretösszegû Otthon melege energiahatékonysági programra az eredeti márciusi idõpont helyett április 30-ától pályázhatnak a 5-60 lakásos társasházak - közölte az MTI-vel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtóosztálya hétfõn.

Pótlékmentes lehetõség2015-03-10 19:19:35

A korábbi évekhez hasonlóan a 2014-rõl benyújtandó szja-bevallásban is érvényesíthetõ a pótlékmentes részletfizetés.

Hajdú-Bihar jelentõs részét lefedõen kereshet gázt két cég.

Megkezdõdött a Buda Cash-ügy károsult önkormányzatainak kártalanítása, a pénz a jövõ hét elején megérkezhet a helyhatóságokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HírTV Magyarország élõben címû mûsorában pénteken este.

Az elsõfokú bíróság ítéletét megváltoztatva, tisztességtelennek mondta ki a Fõvárosi Ítélõtábla pénteki ítélethirdetésén a Porsche Bank általános szerzõdési feltételeibe foglalt kamat megállapítást.

A CIB Banknál az elmúlt idõszakban jelentõsen megnõtt az érdeklõdõ ügyfelek száma a korábbi hónapok átlagához képest, és várhatóan az elszámolási tájékoztatók kiküldését követõen ez még inkább jellemzõ lesz, míg a K&H-nál a héten nem nõtt észrevehetõen az érdeklõdés, de leginkább telefonon keresik a bankot - közölte a két pénzintézet az MTI érdeklõdésére.

Az elsõfokú ítéletet részben megváltoztatva, egészében elutasította a K&H Bank keresetét a Fõvárosi Ítélõtábla pénteki határozathirdetésén Budapesten.

Ez az utolsó hét, amelynek vasárnapján még korlátozás nélkül tarthatnak nyitva az üzletek.

A bankok a hivatalos értesítõ kiküldése elõtt elektronikusan vagy telefonon is tájékoztathatják ügyfeleiket az elszámolt összeg jóváírásáról, illetve teljesíthetik is a kifizetést, de ez nem pótolja a hivatalos értesítést, és nem rövidíti le az ügyfél panasztételi lehetõségének idõtartalmát - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán közleményben.

Amerika erõs gazdasága pénzt hozhat a magyarországi befektetõknek is.

A deviza alapú autóhitelesek és a gépjármûlízinges ügyfelek is március-áprilisban kapják meg az elszámolásról az értesítõ leveleket.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja a jegybank honlapján elérhetõ külön felületen tájékoztat a banki elszámolás és a forintosítás legfontosabb tudnivalóiról, részleteirõl.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) szerdán elindítja és 20 munkanapon belül, legkésõbb március 31-ig befejezi a DRB bankcsoport betéteseinek kártalanítását, miután a Magyar Nemzeti Bank elrendelte a csoporthoz tartozó bankok felszámolását - közölte az OBA kedden az MTI-vel.

Az Erste Bank az elszámolás és a forintosítás keretében több mint 400 ezer érintett kölcsön- és lízingszerzõdéshez kapcsolódóan mintegy 50 féle értesítõlevelet küld ki ügyfeleinek - közölte a pénzintézet hétfõn az MTI érdeklõdésére.

Az ÁFA-ból és a személyi jövedelemadóból származó bevételek is meghaladták a 2013-as szintet.

Magyarországon a gazdaságilag aktív, 25-55 éves korosztály tagjainak 61 százaléka tekinthetõ megtakarítónak, õk átlagban havi 20 ezer forintot tesznek félre - közölte a hétszáz fõs mintán végzett felmérésének eredményét az Union Biztosító az MTI-vel.

A pénzügyi intézményeknek a jövõ héten meg kell kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel, az érintetteknek április 30-ig meg kell kapniuk a tájékoztató levelet az elszámolás és forintosítás részleteirõl. A bankok felkészültek a feladat végrehajtására.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a pénteki Hivatalos Értesítõben közzétette a különbözõ ellátások alapjául szolgáló fõbb statisztikai adatokat.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a pénteki Hivatalos Értesítõben közzétette a különbözõ ellátások alapjául szolgáló fõbb statisztikai adatokat.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 26 Következő »