2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Az, hogy egy gyümölcs vagy zöldség elfogyasztásakor jelentkeznek-e allergiás tünetek, függhet az adott példány érettségétõl, fajtájától, a nemesítésétõl, sõt még az elkészítés módjától is.

Mielõtt útnak indulsz, célszerû érdeklõdni telefonon: van-e érett gyümölcs az adott kertben, ill. hogy nyitva vannak-e az általad kiválasztott napon.

Megkezdik a héjas-gyümölcsûek termesztési támogatásának kifizetését csütörtökön – közölte a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerdán az MTI-vel.

Annak ellenére, hogy a sárgabarack csak június végétõl augusztus elejéig érik hazánkban, mégis egész évben érdemes lenne fogyasztanunk e gyümölcsöt.

Hatalmas kertünk van, és benne nagyon sokféle gyümölcs megterem: a korai szamócától, a kései szilváig, szõlõig, sõt még berkenye és csipkebogyó is.

Nyakunkon a szamócaszezon! Ki ne szeretné e finom gyümölcsöt, melyet nyers fogyasztása mellett sütéskor és fõzéskor sokféleképpen felhasználhatunk.

Ha magunk szedjük, sokkal jobban ízlik, ráadásul az eperföldön rengeteget lehet csipegetni, és míg a vödreinket, rekeszeinket lemérik, bennünket nem!

Ha egy olyan gyümölcsöt kellene kiválasztani, melynek története összefonódik a szépséggel, akkor biztosan a gránátalma lenne a befutó – nem véletlenül!

Virágzik a földieper. Ha a következõ hetekben napsütéses idõ lesz, akkor már nem kell sokat várnunk, s már május elején fogyaszthatjuk a hazai termést.

A településen termett gyümölcsök ízeit, az e gyümölcsök lelkébõl fõzött pálinkákat minõsíttették a nõnap elõestéjén Földes kertbarátai a hetedik alkalommal megrendezett pálinkaminõsítõ versenyen.

A kókusztej nem más, mint a kókuszdió húsából kinyert lé: ízletes, egészséges és nem is drága, persze elsõsorban akkor, ha saját kezûleg készítjük el.

Vannak szerzõk, akik szerint nem is az alma, hanem a banán volt az Édenkert gyümölcse. Igaz viszont, hogy az utóbbiból fogy a legtöbb a világon. Miért?

A gyümölcsöknek nem ártott az elmúlt napokban bekövetkezett lehûlés és a hétvégi ónos esõ - mondta el Mártonffy Béla kedden az MTI-nek.

Sokszor, elsõ ránézésre, nincs szemmel látható különbség például két alma között, azonban, ha megkóstoljuk õket, az érzékeinket nem tudjuk becsapni.

A tavalyihoz képest idén még több diák kap gyümölcsöt és zöldséget, mert a programot az alsó tagozatos gyerekek mellett az 5. és a 6. osztályos diákokra is kiterjesztették. Több mint 2000 iskola 535 ezer diákja kap heti 4 alkalommal zöldséget és gyümölcsöt.

Megszenvedték a növények, állatok is a kánikulát az elmúlt három hétben. Máris drágul a hús, viszont az aprónak maradt gyümölcs olcsóbb lehet.

Elkezdõdött a dinnyeszüret Dél-Békésben, az ország legnagyobb dinnyetermelõ vidékén.

 

Több ezer dollárt is fizetnek Japánban egyetlen darab dinnyéért. Gondoljon majd erre, amikor meglátja az idei dinnyeárakat.

 

Forrás: AFP/Photononstop

Zöldség vagy gyümölcs a paradicsom? És a dinnye? És az uborka ízû dinnye, amiben egy gramm cukor sincs? A kérdés egy fokkal bonyolultabb, mint elsõre gondolnánk, nem véletlen, hogy Amerikában a legfelsõbb bíróság is foglalkozott a kérdéssel.

A hideg idõjárás miatt jelentõs fagykárra számítanak a gazdák
Debrecen – Az elhúzódó tél miatt, a vártnál minden bizonnyal kevesebb és drágább lesz a gyümölcs az idén nyáron a hajdú-bihari piacokon, üzletekben.

Megkezdõdött az almaszüret
Javában tart a nyári almafajták szedése a Bold Agro Kft. Derecske és Sáránd között található almáskertjében. Mivel a munka jellege nem nélkülözheti a kézi munkaerõt sem, a szedés sokak számára alkalmi kereseti lehetõséget jelent.

Dagad a dinnyebotrány2012-08-31 09:18:06

dinnyekartell, kartell, dinnyeárA dinnyeügyben érintett szervezetek és cégek egy része továbbra is úgy látja, hogy nem sértett versenyjogot. Mások egyelõre hallgatnak. A politikusok pedig - ahogy azt szokták - egymásra hárítják a felelõsséget.

Derecske - A most véget ért tanévben a derecskei Bold Agro Kft. összesen 213 általános iskolába szállított 30 ezer gyereknek, összesen 4 millió 300 ezer darab almát. Heti 4 db alma/iskolás.

Nézze meg mennyibe kerülnek a zöldségek és a gyümölcsök megyénk piacain!

Három település piaci árait hasonlítottuk össze.

« Előző « 2. oldal »  Következő »