2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
NGM: sikeres a gyed extra2014-11-09 09:52:17

Sikeres a gyed extra, az intézkedés hatására ugyanis szeptemberben már csaknem 15 ezer édesanya dolgozott gyed vagy gyes mellett heti több mint 30 órában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

Közel 11 ezer család élt valamilyen formában a gyed extra adta lehetõséggel három hónap alatt. Vagyis 2014 elsõ negyedévében ennyi háztartásnak jelentett segítséget a januárban életbe lépett intézkedés.

Részletes útmutatót, "gyakorlati kisokost" tett közzé a gyed extráról az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a honlapján - közölte az OEP.

A gyed extra lehetõségeivel a gyermekvállalást kívánják ösztönözni. A kormány még novemberben döntött négy konkrét intézkedésrõl a gyed extra keretében.

A kormány minden élethelyzetben a nõk mellett áll, a gyed extra bevezetésével támogatja az édesanyákat, a gyermekszületést. A parlamentben elfogadott családtámogatási rendszernek foglalkoztatást ösztönzõ hatása is lesz – jelentette be Vigh László országgyûlési képviselõ (Fidesz) csütörtökön, a Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatón.

Szalai Piroska, a nõk munkaerõ-piaci helyzetének javításáért felelõs miniszteri biztos szerint áttörést hozhat a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában, hogy 2014. január 1-jétõl a gyed mellett is lehet dolgozni.

« 1. oldal »