2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Csaknem minden második önkormányzat, 1491 település indult az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt, 3 milliárd forint keretösszegû pályázatán – közölte a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára egy X. kerületi általános iskolában tartott sajtótájékoztatón pénteken.

A jövõ évi költségvetés tervezetében 15,8 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben dolgozók béremelésére – jelentette be az emberi erõforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

A gyermekétkeztetés körülményeinek és feltételeinek javítását célzó fejlesztések támogatására egymilliárd forint keretösszegû pályázatot írt ki a kormány az önkormányzatok számára – jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány a hároméves kortól kötelezõ óvodáztatás bevezetésével egyidejûleg, szeptember 1-jétõl lényegesen kiterjeszti az ingyenesen étkezõ gyermekek körét – mondta a család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár kedden az MTI-nek.

A nyári szociális gyermekétkeztetésre költségvetési forrásból idén 2,64 milliárd forintot biztosítottak, vagyis a települési önkormányzatok feladatellátásának támogatására szánt összeg 240 millió forinttal nõtt az elõzõ évekhez viszonyítva - derül ki Rétvári Bence államtitkárnak a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdésére adott írásbeli válaszából.

Gyerek ne éhezhessen2014-07-03 12:26:41

Az egyik településen minden kisiskolás rászoruló, a másikon meg alig valaki.

Egészségesebb és változatosabb ételeket kapnak a gyerekek az óvodában, mint négy évvel ezelõtt, derült ki az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet felmérésébõl.

« 1. oldal »