2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Mintegy 20 ezer háztartás cserélheti le a mosógépet az Otthon melege energiahatékonysági program következõ elemében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára hétfõn az Országgyûlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.

Az idén márciusban a háztartások hitelállománya 680,4 milliárd forinttal csökkent a szezonális igazítás nélküli adatok szerint; a mérséklõdés a devizahitelek 3437,7 milliárd forintos csökkenésébõl, valamint a forinthitelek 2757,3 milliárd forintos növekedésébõl adódik – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján csütörtökön megjelent adatokból.

A korábbinál többet költöttek napi fogyasztási cikkekre a háztartások tavaly, egyre több alkalommal egyre nagyobb értékben vásároltak a GfK Kereskedelmi Analízisek tanulmánya szerint.

Egy jó háziasszony nem csupán sürög-forog a konyhában hanem mesteri praktikákkal nyûgözi le a családot. Most mutatunk néhányat ügyes megoldást!

Õsszel nyílnak meg a lakossági energetikai pályázatok. A legmagasabb elnyerhetõ összeg fûtéskorszerûsítés esetén 650 ezer, ablakok cseréje esetén 520 ezer, háztartási gépcsere esetén 35 ezer forint lesz.

A következõ házi megoldásokat megelõzésként is használhatod, de segítenek akkor is, ha már egyáltalán nem megy le a víz a kádban vagy a mosdókagylóban

Tavaly átlagosan 3 és fél naponta történt klórmérgezés az országban. A legtöbb esetben háztartásokban volt ilyen baleset. Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy érdemes körültekintõen eljárni a különbözõ tisztítószerekkel. Azt azonban jó tudni, hogy otthon nemcsak a konyhában érhet ilyen baleset minket. A kertben is oda kell figyelni.

Gondolta volna, hogy még a Csendes-óceán közepén is a mi ásványvizes flakonjaink, törött mûanyag használati tárgyaink és egyéb vackaink ringatóznak a vízen? Hogy kerül oda, és mi köze mindehhez egy európai fogyasztónak?

Szép karácsonyi ajándékot tudhat magának 155 magyarhomorogi család. Energiatakarékos háztartási gépeket kapnak az elkövetkezõ héten – jelentette be Barabás Károlyné polgármester az érintettek elõtt.

« 1. oldal »