2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) módosítja az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, energiamegtakarítást eredményezõ háztartási nagygépek cseréje alprogram támogatói okiratát; a korábban megjelölt háztartási nagygéptõl eltérõ energetikai mutatókkal rendelkezõ gép is beszerezhetõ, és több idõ biztosított a hûtõk, fagyasztók megvásárlására - közölte az NFM csütörtökön.

A forrás kimerülése miatt február 2-ától határozatlan idõre felfüggesztik a háztartási nagygép-csere pályázatokat, a jelentkezéseket február 3-án 16 óráig még be lehet adni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn.

Õsszel nyílnak meg a lakossági energetikai pályázatok. A legmagasabb elnyerhetõ összeg fûtéskorszerûsítés esetén 650 ezer, ablakok cseréje esetén 520 ezer, háztartási gépcsere esetén 35 ezer forint lesz.

Megjelent a háztartási gépek cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció csütörtöktõl elérhetõ a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Akár 25 ezer családnak is segíthet a most induló energiahatékonysági program. Régi háztartási gépek, elavult kazánok és öreg ajtók-ablakok cseréjéhez lehet támogatást kérni az államtól. A nyertesek akár több százezer forintos segítséget is kaphatnak.

A jövõ hétfõtõl elérhetõek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, 2,72 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatás áll rendelkezésre három pályázatból - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

« 1. oldal »