2024. április 24. Szerda, György.
 

A hét elején még többször megerõsödhet, viharossá fokozódhat a szél, lehet havazás, hófúvás. A hét második felében viszont már nem várható csapadék és akár plusz 7 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Ónos esõ, hófúvás és intenzív havazás is nehezítheti a közlekedést számos megyében - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez péntek reggel eljuttatott közleményében.

A jövõ héten folytatódik a télies idõ: többször várható havazás, megerõsödik a szél, így hófúvás is lehet. Hidegre is készülni kell, több helyen nappal is maradnak a mínuszok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A hófúvás miatt Veszprém megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat elsõfokúra mérsékelték, a többi megyében pedig az elsõfokú riasztásokat is visszavonták hétfõ délelõtt.

Több megyében havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A hófúvás veszélye miatt Veszprém megyére vasárnapra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

A következõ napokban is több helyen megerõsödik, viharossá fokozódik a szél, emiatt továbbra is készülni kell hófúvásokra. Emellett folytatódik a lehûlés, Szilveszter éjjelén helyenként mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Több nyugati megye számos járására másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnap kora délután. Az érintett területeken már a következõ órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Vasárnapra több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a havazás, valamint a hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben kiemelték: az év utolsó vasárnapján kemény téli idõ várható, de hétfõn is komoly gondokat okozhat még a hófúvás.

Az ország tíz megyéjében van érvényben elsõ-, vagy másodfokú figyelmeztetés a várható jelentõs mennyiségû hó, hófúvás miatt.

Fotó: MTI
Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – Országszerte havazás, illetve hófúvás veszélyezteti a közlekedést. Jelenleg két megye – Komárom-Esztergom és Békés – kivételével az ország egész területén elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetések, valamint riasztások vannak érvényben a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.

« 1. oldal »