2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A rendõrök elfogtak két helyi férfit, akik a gyanú szerint elloptak két hûtõt egy balmazújvárosi családi ház garázsából.

A hétvégén 15 812 pályázó kaphatta meg az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményezõ cseréjére vonatkozó támogatói okiratot - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.

Ötezer forinttal megemeli a háztartási gépek energiamegtakarítást eredményezõ cseréjéhez kapható támogatás összegét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a pályázati keretösszeget pedig további 107 millió forinttal növeli. A módosítás a korábban benyújtott pályázatokra is érvényes.

Ismét megkezdõdik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági kiírására, elsõként péntektõl a hûtõ- és fagyasztógépek cseréjére lehet pályázni.

A jótállási kötelezettséggel járó tartós fogyasztási cikkek köre kibõvül, és egy kivétellel a 10 ezer forintos eladási ár lesz a jótállás kritériuma – a márciusban született kormányrendeletnek ez a szabálya szeptember 15-én lép hatályba.

« 1. oldal »