2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az elektromos meghajtású hajók készítése terén Magyarország a világ élvonalába tartozik, megelõzve komoly hagyománnyal és tengerrel rendelkezõ országokat is.

Virtuálisan is végighajózhatóvá válik a Duna a Google új projektjének köszönhetõen, ami jó hatással lehet Budapest idegenforgalmára is.

Átadták a Lajta Monitor Múzeumhajót a Parlament északi részénél kialakított kikötõben. Az egykori hadihajón Hende Csaba honvédelmi miniszter azt hangsúlyozta, hogy a Lajta "végleg kiköthet méltó helyén, és tovább szolgálhatja a nemzet ügyét".

 

Újra megépítik a Titanic-ot
Három év múlva már szelheti a habokat az egykori óceánjáró pontos mása. Az elsõ útján Southampton-ból New York-ba indul és remélhetõleg másodikra célba is ér.

 

A dél-koreai védelmi miniszter hivatalosan is megerõsítette azokat a múlt heti sajtóértesüléseket, miszerint robbanóanyag nyomait mutatták ki a március végén elsüllyedt hadihajón.
Lassan helyre áll a rend a légi közlekedésben, sokan azonban csak nehezen jutnak haza. Több ezer brit turista rekedt Spanyolországban - õket hajókkal vitték haza.
Veszélyben a Nagy-korallzátony! Az Ausztrália északkeleti részénél található természetvédelmi terület közelében megfeneklett egy kínai teherhajó, amelybõl olaj folyik a vízbe.
Halál a hajón2010-03-04 18:08:39
8 méter magas hullám csapott le egy tengerjáró hajóra a Földközi-tengeren. A luxushajó fedélzetén ketten meghaltak, hatan pedig megsebesültek.
« 1. oldal »