2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Ahogy egyre több az idõs ember, úgy szigorodik a jogosultság feltételrendszere.

Hajdú-bihari polgármesterek szerint pusztán önerõbõl a településeik vajmi kevésre jutottak volna.

A rendkívüli kormányzati intézkedések terhére 810 millió forintot különített el a pénteken a Magyar Közlönyben megjelent határozatában a kormány a 2015-ös költségvetésben a Magyar Görögkatolikus Metropólia megalakulásával kapcsolatos infrastruktúra kialakítása érdekében.

Nem volt elég az ütés, a családon is elégtételt akart venni.

Húsvéti pászkaszentelést tartottak a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban vasárnap délelõtt.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai jelzik, építkezni kell.

A hajdúváros is ajánlatot tett a Belügyminisztérium Támogatás-koordinációs Fõosztálya önkormányzatoknak szóló felhívására, amelyben állami tulajdonú, beépítésre szánt terület térítésmentes felajánlását kérik idegenrendészeti õrizetre alkalmas objektum helyszínéül.

Hosszas vajúdás után kompromisszumot kötött a polgármester az ellenzékkel.

A hajdúdorogi rendõrök elfogtak egy férfit, aki egy ásóval a tulajdonos engedélye nélkül bement az egyik családi ház udvarára, majd betörte a konyhaajtó ablakát.

Tizenegy segélyhívás érkezett megyei fõügyeletünkre az elmúlt 24 órában. Három tûzeset és hét mûszaki mentés adott feladatot a tûzoltóegységeknek, egy esetben pedig téves volt a jelzés.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 14 személyt fogtak el, akik közül 12 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés alapján.

A hagyományokhoz híven ebben az évben is a Hajdúdorogi Görögkatolikus Egyházközség december 24-én délután 15 órától megrendezte a Szállást keres a Szent család elnevezésû körmenetet.

Újabb dombormûvel gazdagodott a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola kerítésének képcsarnoka.

Paraszt Pláza a cél2014-11-04 09:29:06

A gazdaságfejlesztési program révén el is tudják majd adni azt, amit megtermeltek.

Idén 18. alkalommal rendezték meg a Hajdúdorogi Vállalkozói Napok és Termékkiállítást, ahol a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HBKIK) elsõ helyezettnek járó díját megosztva a Nánási Portékások kapták a 23 kiállító közül.

A város színvonalas, kulturális szórakoztató rendezvényei sorába illeszkedik a május elsején megtartott retró családi majális a városi strandon.

Befejezõdött a Hajdúdorogi Egyesített Napközi Otthonos Óvoda Sarok utcai Intézetben a megújuló energiaforrást hasznosító rendszer telepítése.

A rajzpályázat díjazottjai díszítik a város képeslapját.

Advent Bocskaira emlékezve2013-12-25 16:34:59

Az adventi ünnepségsorozat kísérõprogramjaként a hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Szent Bazil Oktatási Központ Általános Iskola Tagintézményének tanulóival közösen emlékeztek meg arról, hogy a Korponai országgyûlés idején Bocskai mint Magyarország és Erdély fejedelme, 1605. december 12-én kiadta a hajdúknak adományozott kiváltságlevelet.

2013. december 22-én lezárult a karácsonyi várakozás szent idõszaka. Hétrõl-hétre több százan, alkalmanként ezernél is többen tartották fontosnak a várakozás élményének közös megélését.

Megújult a Hajdúdorogi Gyermekjóléti és Családsegítõ Szolgálat épülete.

Kezdetét vette az adventi ünnepségsorozat, meggyújtották az elsõ gyertyát.

Hajdúdorog kultúrájának, szokáskörének, hagyományainak megismerése minden ember érdeklõdésének legméltóbb tárgya lehet. A város gazdag népszokásokkal, hagyományokkal rendelkezik Karácsony ünnepét illetõen, amelynek jelentõs része a mai napig él: karácsonyvárás, betlehemezés, csillagozás, kecskézés, kóringyálás, Szállást keres a szent család.

Ötéves jubileumát ünnepelte a Hajdúdorogi Szivárvány Hagyományõrzõ Egyesület, melyen nagyon sok nyugdíjas klub és egyesület részt vett. A rendezvény színvonalát az is emelte, hogy országos, sõt világhírû együttesek is felléptek, többek között a Debreceni Népi Együttes, valamint a Nagyecsedi Árvalányhaj Hagyományõrzõ egyesület.

Várhatóan több hajdú-bihari település önkormányzati hivatalában, intézményében is elbocsátásokra kell számítani. A nyugdíjba vonulók (köztük valószínûleg a 40 évnyi munkaviszonyt elérõ nõk helyére) pedig nem vesznek fel új embert – értesültünk a napokban a vezetõktõl.

« 1. oldal »  Következő »