2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A konzisztóriumok, a felsõoktatási intézmények új típusú tanácsadó testületei nem operatív döntéshozó, hanem stratégiai szervezetek lesznek a tervek szerint; egyetértési joguk pedig azt a célt szolgálja, hogy az egyetem jövõjét érintõ ügyeket megbeszéljék, azokban dûlõre jussanak – mondta Palkovics László, az Emberi Erõforrások Minisztériumának felsõoktatásért felelõs államtitkára egy budapesti rendezvényen.

Elkészült az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) átlátható hallgatói érdekképviseletrõl szóló szakmai javaslata. Az IKSZ pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egységes rendezvényszervezési elõírásokat rögzítenének a felsõoktatási törvényben vagy külön rendeletben és jogsegélyszolgálatot mûködtetnének.

Szakmai alapokon és kompromisszumokon nyugvó felsõoktatási törvényt szeretnének a hallgatók, ezért tüntetnek csütörtökön a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervezésében az oktatási államtitkárság elõtt. A demonstrációt annak ellenére tartják meg, hogy szerdán, a közigazgatási miniszternél tartott egyeztetésen jelentõsen közeledett a két fél álláspontja.

« 1. oldal »