2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Embercsempészt fogtak el a hajdú-bihari rendõrök: egy török férfi illegálisan akart 26 koszovói állampolgárt Németországba vinni – közölte a rendõrség sajtóreferense hétfõn az MTI-vel.

Segített a testvér2014-10-13 08:42:46

A Hajdú-Bihar megyei Nagykereki település elõtt a rendõrök elfogtak 5 illegális migránst.

Szombattól ujjlenyomat-ellenõrzést végeznek Magyarország külsõ, schengeni határátkelõin a harmadik országbeli vízumkötelezett állampolgároknál a visszaélések kiszûrésére – jelentette be az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) határrendészeti fõosztályának vezetõje hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján.

Módosultak a határátlépéshez szükséges okmányokkal kapcsolatos elõírások, de fontos tudnivaló, hogy útlevél vagy személyi igazolvány nélkül a gyerekek sem utazhatnak külföldre – közölte a Zala Megyei Rendõr-fõkapitányság határrendészeti szolgálatának vezetõje szerdán Letenyén.

Egy út, amely összeköt2014-04-26 10:57:03

Egy közös útpályázat megvalósulása áll küszöbön Pocsaj és Biharfélegyháza között: április 24-én meg is történt az alapkõletétel.

A Szlovénián keresztül Olaszországba tartó teherautók sem Ausztria, sem Szlovákia felõl nem léphetnek az országba, a már itt lévõ kamionokat pedig nem engedik ki a szlovén határnál. 800 jármû vesztegel most az országban. Várhatóan két napig nem mozdulhatnak.

Egyiptomiak Biharkeresztesen2012-10-22 10:54:08

Egyiptomiak Biharkeresztesen
A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség járõrei 2012. október 21-én reggel a 42.sz. fõút közelében ellenõriztek két férfit, akik a szántóföldön gyalogoltak.

Debrecen, 2012. október 10., szerda (MTI) – A megnövekedett forgalom miatt szerda délutánra három órára nõtt a tehergépkocsik várakozási ideje Románia felé a kilépõ oldalon az ártándi határátkelõnél; a személyautóknak nem kell várakozniuk – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje az MTI-vel.

A Húsvéti ünnepek alkalmával a hosszú hétvégén – Romániát úti célul választó – kirándulni indulók az Ártándi határátkelõhelyen mindkét irányban jelentõs forgalomra számíthatnak.


A román fél a határforgalom ellenõrzésében jelentõs szigorításokat vezetett be, mely miatt az Ártándi Közúti Határátkelõhelyen nagymértékben lassult a határforgalom, ezért kérjük a 7,5 tonna feletti tehergépjármûvek vezetõit, hogy elindulás elõtt tájékozódjanak a magyar-román határviszonyokról.

Jelentõsen megnõtt a gépjármûforgalom a 42. számú fõúton- a nyaralni induló turisták valamint a a Romániába hazautazó vendégmunkások miatt, hiszen sokan a Ártándi Közúti Határátkelõhelyet választják.

Körösszegapáti, Nagyvárad - Barátság napja Mihai Eminescu nevében a településen.

Március 1-jén lép hatályba az az uniós rendelet, amelynek értelmében az EU-ban és három másik országban a mobilinternetet használó ügyfelek számára a szolgáltatóknak lehetõvé kell tenniük, hogy külföldön internetezve a roaming során megválaszthassanak felsõ határt, ...
Újabb fogás a határnál2008-11-18 08:26:11

Hétvégén két moldáv nõt akartak átcsempészni az ártándi határátkelõn.

Szagos házaspár Ártándon2008-11-07 16:03:09

Ártánd – A lebukástól tartva 45 vadkender-palántától szabadult meg a határon egy házaspár, de a rendõrök szó szerint szagot fogtak.

Debrecen, Ártánd – Mozgalmas hétvégén vannak túl a pénzügyõrök, hiszen Ártándon több ezer karton cigaretta és iraki határsértõk is fennakadtak a rostán.

« Előző « 2. oldal »