2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Megállapodtak a honvédségi dolgozók illetményen kívüli juttatásairól szerdán. A dokumentumot Hende Csaba honvédelmi miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Zsiga Imre, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Kelemen József, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban (HM).

Nyáron már egy század tér vissza a szarajevói táborba a Bocskai-dandártól.

Együttmûködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium (HM) és az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK). A kedden aláírt szerzõdés lehetõvé teszi a két szervezet szorosabb és hatékonyabb együttmûködését többek között tûzszerészeti, búvár, missziós, katasztrófavédelmi, rendészeti, földi és légi kutatási feladatokban.

Négy év alatt 50 százalékkal emelik a katonák illetményét a jövõ júliustól - jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfõn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A többlépcsõs katonai illetményemelés ára nem a létszám lefaragása, sõt, inkább az állomány bõvítésére van szükség – mondta a Kossuth Rádióban Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Megérkezett Litvániába annak a 140 fõnyi magyar honvédségi alakulatnak az elsõ csoportja, amely hadgyakorlatokon fog részt venni a walesi NATO-csúcstalálkozón a keleti szárny megerõsítése céljából elhatározott intézkedéseknek megfelelõen - közölte kedden honlapján a litván nemzetvédelmi minisztérium.

Gripen-vadászrepülõgépeivel mostantól Magyarország is bekapcsolódik Szlovénia légterének védelmébe - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

A Gripeneket és a Mistral légvédelmi rakétákat leszámítva a honvédség haditechnikai eszközei a következõ években elavulnak - közölte a honvédelmi miniszter.

Az ágazatot az aktuális geopolitikai helyzet és a honvédelmi költségvetés várható növelése pörgetheti - írja a Napi Gazdaság.

A Bukura-tóból vett minták értékelésével 16 ezer évre visszamenõleg rekonstruálhatják az õskörnyezetet, és vonhatnak le következtetéseket a klímaváltozással összefüggésben.

Egy orosz politikus a CNN adásában ismét azzal vádolta meg Magyarországot, hogy T-72-es harckocsikat szállított Ukrajnának. A Honvédelmi Minisztérium az MTI-nek újból cáfolta a vádakat.

A Magyar Nemzet úgy tudja, száz magyar katona mehet egy NATO-hadgyakorlat keretében az Oroszország miatt veszélyeztetettnek vélt régió megerõsítésére. Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter délelõtt Twitter-oldalán azt írta: "magyar csapatok a balti országokba és a védelmi költségvetés növelése", majd csatolta a cikk linkjét.

Orosz Zoltán altábornagy szerint kiszámítható életpályát és tanulás lehetõséget kínál a katonaság. Úgy vélekedett, ezen a pályán az elõrelépéshez az kell, hogy fizikailag és mentálisan rendben legyenek a katonák. Elõbbi kapcsán elmondta, hogy míg tíz éve az állomány harmada bukott el a fizikai-egészségügyi felmérésen, mára ez az arány 2 százalékra csökkent.

« 1. oldal »