2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Jövõre két hosszúhétvégével tervezhetnek a munkavállalók március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelõen szombaton kell ledolgozni.

A hosszú hétvégék a vendéglátásnak és a turizmusnak rendkívül elõnyösek a növekvõ forgalom miatt, ugyanakkor a munkanap-áthelyezéseknek nincs számottevõ, mérhetõ gazdasági hatásuk - mondták az MTI-nek nyilatkozó szakértõk.

2015-ben a péntekre vagy hétfõre esõ ünnepnapokkal együtt, összesen hét hosszú hétvégével számolhatunk. Már most érdemes elkezdeni a tervezgetést, hogyan töltjük majd a szabadidõnket, javasolta a szakember.

Eleinte esõs, majd hideg lesz a hosszú hétvége idõjárása. Az október 23-i ünnepen többfelé zavarhatja meg esõ, illetve viharos szél a szabadtéri programokat. Szombaton csak néhol, vasárnap várhatóan sehol nem lesz esõ, a leghidegebb órákban már 0 fok alá is hûlhet a levegõ – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Nemzeti ünnep elõtt állunk, ami ráadásul hosszú hétvégébe torkollik: érdemes figyelni, változnak a nyitva tartási idõk.

A megye közútjain a „pünkösdi” hosszú hétvége ideje alatt TISPOL ellenõrzéssel egybekötött fokozott rendõri jelenlétre kell számítani 2014. június 5-e és 2014. június 10-e közötti idõszakban.

Pénteken még lehet egy-egy zápor, de jellemzõen napsütéses, meleg idõ várható a pünkösdi hosszú hétvégén. Akár 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Fokozott, elsõsorban az ittas vagy bódult állapotban jármûvezetõk kiszûrését célzó ellenõrzést tartanak a rendõrök az ország közútjain a pünkösdi hosszú hétvégén – közölte a rendõrség csütörtökön honlapján.

Május elsején többórás napsütés várható, de helyenként záporok, zivatarok is lehetnek. A hosszú hétvége második felében viszont – várhatóan szombaton – hidegfront érkezik, amely sok csapadékot, erõs szelet és lehûlést okoz. Vasárnap már csak 17 Celsius-fokig emelkedhet a hõmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

A húsvéti ünnep után ismét megteltek a belföldi szállodák a csütörtöktõl-vasárnapig tartó hosszú hétvégére, a legtöbb hotelben már nincsen szabad hely – közölték az MTI tudósítóinak érdeklõdésére a szállodák.

A négynapos hosszú hétvégén fokozott rendõri jelenlétre kell számítani Magyarország közútjain – közölte a rendõrség kedden honlapján.

Az idei elsõ négy napos hosszú hétvégéig már csak pár napot kell aludni. Ha még nincs terved erre az idõszakra, érdemes elgondolkodni egy belföldi kiránduláson.

Megjelent a Magyar Közlönyben a nemzetgazdasági miniszter 33/2013. (VIII. 30.) NGM rendelete a jövõ évi munkaszüneti napok körüli munkarendrõl. E szerint jövõre három munkanapot helyeznek át, így ennek révén 2014-ben három hosszú hétvége jöhet, amit az ünnepek további kettõvel egészítenek majd ki.

Idén még egy hosszú hétvége lesz, és két "dolgozós" szombat, 2014-ben nem lesz annyi hosszú hétvége, mint idén volt.

Hosszú hétvégét tart az ország, sokan már hónapokkal ezelõtt kivették augusztus 21-ét, 22-ét és 23-át, hogy így összevonva a hétvégéket, a munkaszüneti- valamint a  pihenõnapot egy 9 napos szabadságot kapjanak. De hány hosszú hétvégénk lesz még idén, és mi vár ránk jövõre?

Hosszú hétvégét tart az ország, sokan már hónapokkal ezelõtt kivették augusztus 21-ét, 22-ét és 23-át, hogy így összevonva a hétvégéket, a munkaszüneti- valamint a  pihenõnapot egy 9 napos szabadságot kapjanak. De hány hosszú hétvégénk lesz még idén, és mi vár ránk jövõre?

Jövõre úgy esnek az ünnepnapok - például május elsejéhez, október 23-hoz és december 24-hez kapcsolódóan -, hogy öt hosszú hétvége is lehet. Az ünnepek körüli szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelõen szombaton kell ledolgozni.

Izgalmas év lesz az idei a munkaszüneti-és pihenõnapok tekintetében. Bár eggyel kevesebb lesz a hosszú hétvége, mint 2012-ben, egyetlen ünnepnapot sem veszítünk el, mivel egy sem esik majd hétvégére. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

« 1. oldal »