2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Akinek kisebb kukája lesz, kevesebbet kell majd fizetnieDebrecen – A 120 literes kukákat lehet lecserélni 60 és 80 literesekre, így csökken a szemétdíj. Itt vannak a feltételek és a tudnivalók.

Egyszerre felelõsség és lehetõség, jövõkép és segítség a vállalatoknak a hulladékmentes mûködés.

Várhatóan még az idén - a második félévben - befejezõdik a lakossági hulladékgazdálkodási rendszer átalakítása Magyarországon - mondta a Földmûvelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelõs államtitkára az MTI-nek.

Jelentõsen kevesebb hulladék keletkezik az utóbbi években Magyarországon, 2000-ben az éves mennyiség még 40 millió tonnára rúgott, 2014-ben azonban már csak 17,4 millió tonna volt - ismertette a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelõs államtitkára csütörtökön Budapesten, egy szakmai fórumon.

A hulladékot elszállító közszolgáltatónak legalább két méretû gyûjtõedényt kell felajánlania az ingatlant használók részére, akik ebbõl a képzõdõ hulladék mennyisége szerint választhatnak - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az egyszer használatos csomagolószer a gyártóknak és a kereskedõnek jó üzlet, hiszen minden egyes értékesítéskor újabb és újabb papír, mûanyag vagy alumínium darabot adnak el a vevõknek – errõl is szó volt a Napközben szerdai adásában.

Befejezõdött 36 bihari település 34 szilárdhulladék lerakójának helyreállítása, a csaknem kétmilliárd forintos beruházás 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a magyar állam finanszírozta – közölte a Bihari Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás elnöke csütörtökön, a projektzáró sajtótájékoztatón.

Rekordszámban vesznek részt idén a negyedik TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióban, az elsõ két napon 110 ezer önkéntes regisztrált, közülük szombaton mintegy 70 ezren gyûjtik majd az országban a szemetet – ismertette az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ügyvezetõje a rendezvény fõvárosi megnyitóján szombaton.

Kétkukás háztartási hulladékgyûjtés indul Magyarországon 2015. január 1-jétõl - mondta a környezetügyért felelõs államtitkár a Budafilter 94. Kft. mûanyag-hasznosító üzemének keddi alapkõletételén, Mezõfalván.

A hajdú-bihari hulladék útja
Hajdú-Bihar – A folyamatos fejlõdés és a fokozódó termelés által kibocsátott nagy mennyiségû hulladék egyre inkább középpontba helyezi a szelektív gyûjtést, az újrafeldolgozást és a környezetvédelmet.

Meghalt egy 35 éves indiai férfi miután radioaktív sugárzásnak volt kitéve egy Újdelhiben található fémhulladék telepen - közölte kedden a város rendõrsége.
Ingyen elszállítják az üres üvegeket az éttermekbõl, mégis mindössze a vendéglátóhelyek 10 százaléka él a lehetõséggel. Egy uniós szabály miatt 2012-re Magyarországnak az üveghulladékok 60 százalékát újra kell hasznosítania.
Veszélyes anyag Derecskén2009-07-21 14:48:54
« 1. oldal »