2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A következõ napokban is folytatódik a változékony idõjárás. A több-kevesebb napsütés mellett több helyen lehetnek záporok, zivatarok. A hét végére viszont némileg erõsödik a nappali felmelegedés is, vasárnap néhol 25 Celsius-fokig emelkedhet a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A következõ napokban melegszik a levegõ, kedden néhol akár 30 Celsius-fok is lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos, középtávú elõrejelzés szerint a jövõ héten is változékony lesz az idõjárás, záporokra, zivatarokra is készülni kell.

Május elsõ napjaiban ismét többfelé várható esõ, zápor, néhol zivatar is, emellett többfelé a szél is megerõsödik. Ezzel együtt viszont napközben sok helyen 20 Celsius-foknál is melegebb lesz majd a hosszú hétvégén – derül ki a meteorológiai szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn még 26 Celsius-fok körüli meleg is lehet, délutántól azonban záporokra, zivatarokra is készülni kell – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú elõrejelzés szerint a következõ napokban hûvösebb lesz az idõ, többfelé várható csapadék, erõs, viharos lesz a szél. Május elsején is borús, esõs, szeles idõ várható.

A hétvégén sok napsütésre lehet számítani és melegszik is a levegõ, több helyen 20 Celsius-foknál magasabb is lehet a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A jövõ héten sok napsütésre lehet számítani, a hétvégén várható csapadék. A leghidegebb órákban továbbra is lehetnek mínuszok, de napközben több helyen plusz 17 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Több helyen sok napsütésre lehet számítani a hétvégén. Csapadék nem várható, és helyenként akár plusz 10 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Tíz megyére és a fõvárosra figyelmeztetést adott ki a tartós, sûrû köd miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több helyen viharos széllel, csapadékkal hidegfront éri el az országot. Több megyére elsõfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra a havazás, illetve hófúvás veszélye miatt. A Fõvárosi Közterület-fenntartó (FKF) szombattól a legmagasabb készültségi fokozatban dolgozik.

Vasárnapra több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki a havazás, valamint a hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben kiemelték: az év utolsó vasárnapján kemény téli idõ várható, de hétfõn is komoly gondokat okozhat még a hófúvás.

A legújabb elõrejelzések alapján idén sem lesz fehér a karácsony, sõt, december 24-én napközben akár 15 Celsius-fok is lehet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján pénteken.

A hétvégén kezdetben sok lesz a napsütés, de késõbb is csak helyenként lehet gyenge esõ. A szél olykor megerõsödhet, de marad az enyhe idõ, néhol akár 13 Celsius-fok felé is emelkedhet a hõmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Többfelé esõvel, néhol havazással kezdõdik a meteorológiai tél. December elsõ napjaiban is többfelé fagypont alá süllyed a hõmérséklet, és néhol nappal sem lesz melegebb plusz 1 Celsius-foknál – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott elõrejelzésébõl.

A hétvégén nem várható csapadék, de helyenként elõfordulhat ködszitálás. A leghidegebb órákban többfelé mínuszokra is készülni kell, s néhol napközben sem lesz 3 Celsius-foknál melegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzésébõl.

A keddre várható talaj menti fagy miatt az egész országra, a tartós, sûrû köd miatt pedig tíz megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

A jövõ héten csak elszórtan várható csapadék, október elsõ napjaiban is sok napsütésre lehet számítani. Október elsején, szerdán 24 Celsius-fok is lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Megdõlt a napi hidegrekord2014-08-19 20:08:13

Megdõlt a napi hidegrekord, a Nógrád megyei Zabaron 5 Celsius-foknál is hidegebb volt hétfõ hajnalban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Több keleti megyében kedden is várhatók heves esõzések, de ezzel együtt tartós hõségre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten is folytatódik a változékony idõ. Sok napsütésre és 34 Celsius-fokos melegre, de heves zivatarra, jégesõre, felhõszakadásra is számítani lehet. A hét végére mérséklõdik a nappali felmelegedés, néhol csak 20 fokig emelkedik majd a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Tizennégy megyére és Budapestre a heves zivatarok és a felhõszakadás, másutt a hõség miatt adott ki figyelmeztetéseket hétfõre a meteorológiai szolgálat.

A hétvégén akár 33 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet, több napsütés várható és több helyen száraz lesz az idõ, de továbbra is lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Tizenöt megyére és a fõvárosra szerdára is figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok, valamint felhõszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A héten többfelé lehet kisebb esõ, zápor. A kánikula nem tér vissza: a nappali maximumok várhatóan egész héten 30 Celsius-fok alatt maradnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Tizenhárom megyére és Budapestre szombatra is figyelmeztetést adott ki a várható felhõszakadás miatt a meteorológiai szolgálat pénteken.

« 1. oldal »  Következő »