2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

 

A következõ napokban is marad a nyárias meleg, az elõrejelzések szerint a hét végére romlik el az idõ. Szombaton már viharos szélre és zivatarokra kell számítani.

A borús és esõs szombatot napsütéses vasárnap követi, de a nyári meleg nem tér vissza. Erõs széllökésekkel távozik a front az ország területérõl.

Az õsz elsõ hétvégéjén többfelé erõs szélre és lehûlésre kell készülni. A maximumok néhol már a 20 Celsius-fokot sem érik el, míg helyenként éjszakánként 10 fok körüli lesz a hõmérséklet. Szombaton országszerte várható esõ, vasárnap lehet újra naposabb az idõ.

Szombattól ötödször lesz hõségriadó idén nyáron. A hétvégén igazi kánikula lesz, a hidegfront jövõ hét szerdán érkezik.

Az esõs idõ ellenére országszerte százezreket vonzottak az augusztus 20-i programok. A tûzijáték incidens nélkül ért véget, a józsefvárosi ünnepségekrõl ugyanez már nem mondható el, a VIII. kerületben egy pofon is elcsattant. Az ünnepi beszédekbõl egy politikus sem hagyta ki a bevándorlás témakörét, még Erdõ Péter esztergom-budapesti érsek is errõl beszélt a Bazilika elõtti szentmisén. A Kossuth téri tisztavatás viszont lánykéréssel végzõdött.

Kezdetben országszerte csak kevés fátyol- és gomolyfelhõ zavarhatja idõnként a napsütést, majd a déli óráktól a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében többfelé erõteljesebbé válik a gomolyfelhõ-képzõdés, és délután, este több helyen valószínû zápor, zivatar.

Országszerte heves zivatarokra, felhõszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

A várható heves zivatarok és felhõszakadás veszélye miatt öt megyére másod-, hét további megyére és a fõvárosra elsõfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat.

Szombaton visszatér az igazi kánikula. Országszerte napos idõre lehet számítani. Frissítõ záporokra, zivatarokra nem kell számítani.

 

 

A hétvégén, augusztus elsõ napjaiban erõsödik a nappali felmelegedés, néhol akár 30 Celsius-foknál is melegebb lehet, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzésbõl.

Marad a borongós idõ2015-07-30 12:54:23

Északnyugaton borult lesz az ég, máshol délutánra felszakadozhat a felhõzet.

Szerdán kellemes idõre lehet számítani, ugyanakkor sok helyütt felhõs lesz az ég, többfelé lehet záporokra, zivatarokra számítani. Az északi országrészben legfeljebb 20, délen azonban már 30 fok fölötti hõmérsékletre is lehet számítani.

Kedden már kevesebb lesz az esõ, de annál szelesebb lesz az idõ. Strandidõ inkább pénteken és szombaton lesz, vasárnapra újra esõt jelez a meteorológia.

Az elmúlt héthez képest a következõ napokban sokfelé csapadék kíséretében több fokkal tovább mérséklõdik az elmúlt héten tapasztalt kánikula, néhol csak 20 fok körüli maximumokkal. A hétvégén viszont ismét napsütéses idõ várható, és akár 35 fok is lehet ismét - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jégesõvel jött a vihar2015-07-26 13:40:55

Fákat csavart ki és faágakat tépett le a jégesõvel, felhõszakadással és viharos erejû széllel lecsapó felhõszakadás szombat délután a Fertõhomok, Hegykõ és a 85-ös út által határolt területen. Több településen áramszünet van. A vihar miatt több vonalon késnek a vonatok. A fõvárosban jég is esett, 25 helyszínre riasztották a tûzoltókat.

Meleg volt az éjszaka, megdõlt mind az országos, mind a budapesti minimumrekord.

A napos délelõtt után pénteken délután is többfelé erõs lesz a gomolyfelhõ-képzõdés. Vasárnap éjfélig meghosszabbította az országos tiszti fõorvos az ország egész területére kiadott harmadfokú riasztást, a hõségriadót.

Minden melegrekord megdõlt2015-07-24 13:57:51

A budapesti és az országos melegrekord is megdõlt már csütörtökön kora délután az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint.

Lesz jégesõ? Megdõl a melegrekord? Mennyi csapadék várható? Lesz lehûlés? Hogyan vigyázzunk magunkra a kánikulában? Mennyit igyunk? Kiket veszélyeztet legjobban a kánikula? Kiket a hõingadozás?

A napok óta tartó, 35 fokot is meghaladó napi csúcshõmérséklettel járó forró idõjárás után a következõ napokban sokak számára további nehézséget jelenthet, hogy egy közeledõ front elõtt nedvesebb levegõ áramlik a Kárpát-medence térségébe, ezért fülledt, már-már trópusi idõre lehet számítani - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

« Előző « 2. oldal »  ... 20 Következő »