2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Estére leszakad az ég2015-07-19 15:21:47

Továbbra is az egész országban a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés van érvényben a tartós kánikula miatt, néhol még este sem csökken 30 Celsius-fok alá a hõmérséklet. Emellett viszont több megyében heves zivatarokra is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Délelõtt ismét országszerte megindul a gomolyfelhõ-képzõdés. A felhõkbõl fõként délután az Északi-középhegységben és déli megyékben elszórtan zápor, zivatar is kialakul. A kezdetben változó irányú mérsékelt szél délnyugatira fordul, többfelé megélénkül, az ország északkeleti részén néhol meg is erõsödik.

A legmagasabb fokú hõségriasztást rendelte el pénteken 0 órától hétfõ délután négy óráig az országos tiszti fõorvos. A hõségriadóra a Fõvárosi Közterület-fenntartónál is készülnek. A riadó ideje alatt péntek hajnaltól hétfõ délutánig folyamatosan locsolni fogják a budapesti utakat. A Deák téren zacskós vizet osztanak majd, több strand pedig meghosszabbított nyitva tartással várja a vendégeket.

Itt az újabb hõségriadó2015-07-16 13:31:59

A tartós hõség miatt négy megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délelõtt.

Az ország felett átvonuló hidegfront miatt a következõ napokban mérséklõdik a felmelegedés, esõre, erõs szélre is számítani lehet. A hét közepétõl azonban ismét napsütéses idõ várható 30 fok feletti maximumokkal, a hétvégén viszont újabb hidegfront érkezik - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap 33 fok is lehet2015-07-12 11:49:22

Túlnyomóan derült, napos idõ várható, csak vasárnap délután növekszik meg fõként északon és nyugaton a fátyol- és a gomolyfelhõzet.

Napsütéses idõ várható a hétvégén, a szél miatt sem kell aggódni. Vasárnap már 30 fok felé emelkedik a hõmérséklet.

Szombat estig derült idõ várható, csak kevés helyen lehet némi gomoly- illetve fátyolfelhõ. Csapadék nem lesz. Az északnyugati szél a nappali órákban a középsõ és az északkeleti területeken gyakran megélénkül, pénteken helyenként meg is erõsödik.


Kedden a legmagasabb nappali hõmérséklet 33-38 Celsius-fok között alakul, és késõ estére is csupán 26-31 fok közé hûl a levegõ.

Még a szél se fúj kedden2015-07-07 11:32:49

Folytatódik a kánikula. Többnyire derült vagy gyengén felhõs, száraz idõre számíthatunk kedden is.

A tartós hõség miatt hétfõre az Országos Meteorológiai Szolgálat is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adott ki az egész országra.

Izzasztó hétvégénk lesz2015-07-04 10:41:27

Már ami az idõjárást illeti. Szombaton és vasárnap ugyanis igazi kánikula várható. Bár jól esne a frissítõ zápor, de ebben most ne bízzon. Javasoljuk, keresse fel a legközelebbi strandot, vagy valamelyik vízpartot.

Az országos tisztifõorvos 2015. július 4. (szombat) 0:00 órától július 8. (szerda) 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hõségriasztást ad ki.

A hétvégén is folytatódik a napsütéses, nyári idõ. Csapadék nem várható, több helyen még a leghidegebb órákban is 20 fok lehet, vasárnap már 35 fokig melegszik a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább tombol a nyár2015-07-02 09:45:13

Csütörtökön csupán némi gomolyfelhõképzõdés zavarhatja meg a napsütést, máskülönben igazi strandidõ várható.

A következõ napokban már kevesebb helyen várható csapadék. Sok napsütéssel és felmelegedéssel kezdõdik a július, a hétvégén akár 34 fok is lehet.

Várat magára a hõség2015-06-26 10:26:05

A hétvégén több helyen felhõs lesz az ég, zápor, akár zivatar is lehet. Néhol hosszabb idõre is kisüt a nap, de jelentõs felmelegedés nem várható: a legmelegebb helyen is 28 Celsius-fokig, számos helyen pedig csak kevéssel 20 fok felett alakulnak a maximumok.

Igaz, a 35 fokos hõségre még várni kell, de nagyon úgy tûnik, hogy nem sokat. Csütörtökön ugyanis már jóval hosszabb idõre kisüt a nap, tovább melegszik a levegõ, ugyanakkor záporokra, zivatarokra a délutáni órákban továbbra is számítani kell.

Hétfõn este az Alpokaljára és a Fertõ-tó környékére Ausztria felõl átsodródhat egy-egy gyenge zivatar, kedden azonban már sok helyen kell viharos szélre és esõre számítani.

A következõ napokban napsütésre, de záporra, esetleg zivatarra is készülni kell. Néhol napközben is csak 16 fok lehet. Helyenként azonban 27-28 fokig is felmelegszik a levegõ, de kánikula nem várható.

Apró, nyárra utaló jelek2015-06-21 13:46:13

Folytatódik a változékony, az ilyenkor megszokottnál hûvösebb idõ.

Hidegfront vonul át hazánk felett, változékony, kissé hûvös idõre számíthatunk.

Az országszerte tartós hõség mellett vasárnapra több megyére heves zivatarok és felhõszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kutyameleg lesz a péntek2015-06-12 10:08:29

Hétvégére itt a hõség, éjszakára sem hûl majd le jelentõsen a levegõ. Kiadós mennyiségû csapadék csak a jövõ héten valószínû.

« Előző « 3. oldal »  ... 20 Következő »