2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Ismét hajdúszoboszlói nyugdíjasoknak tartott elõadást a bûnmegelõzési tanácsadó.

A Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság bûnmegelõzési elõadója idõseknek tartott áldozatvédelmi elõadást.

A település vezetése idõsek iránti tisztelete kifejezéseként elsõ alkalommal, de hagyományteremtõ szándékkel mûsoros délutánt rendezett a napokban.

Ahogy egyre több az idõs ember, úgy szigorodik a jogosultság feltételrendszere.

Infokommunikációs fejlesztési csomaggal bõvül a szociális alapellátást kiegészítõ Segítõ kezek program, amelyhez mára mintegy 155 önkormányzat csatlakozott országszerte – mondta Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) idõsek szociális alapszolgáltatásainak infokommunikációs fejlesztéséért felelõs miniszteri biztosa az MTI érdeklõdésére.

A rendõrök arra figyelmeztetnek, hogy ne bízzunk idegenekben!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársa tájékoztatót tartott a debreceni polgárõröknek az idõsek védelme érdekében.

Az idõs nõ elhitte, hogy rokona ismerõsei a jól öltözött férfiak, akik elõbb segítségét kérték, majd megtakarított pénzével távoztak. Ahhoz, hogy hasonló eset ne történjen, fogadják meg a rendõri tanácsokat.

Tanácsok idõskorúaknak2015-01-06 18:32:41

Az elkövetõk fõként az idõskorúak hiszékenységét, bizalmát használják ki a pénzszerzés érdekében.

Az igazi hideg idõ beköszöntével különösen fontos a külterületeken élõkre való nagyobb odafigyelés. A rendõrök 2014. december 31-én a társszervekkel közösen ismét ellenõrzéseket tartottak a külterületeken.

A bûncselekmények megelõzése a cél. A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság különös figyelmet fordít az idõs korosztály áldozattá válásának megelõzésére.

Érdeklõdve fogadták a tanyán élõ idõsek a rendõri látogatókat.

Tombolát sorsoltak, táncoltak, nótáztak az idõsek tiszteletére rendezett délutánon.

Megkönnyíti az elkövetõk dolgát, hogy az idõs emberek könnyen kötnek ismeretséget.

Az Esztári Idõsek Klubja számos rendezvényen bemutatta már tehetségét: legutóbbi büszkeségük, hogy június 21-én a Szeghalmon megrendezett VI. Országos Szenior Táncversenyen arany minõsítést szereztek, és Szeghalom város különdíját is megkapták, ahol közel 40 csoport mérette meg magát.

Segítõ kezek az idõsek biztonságáért a neve annak a programnak, amelynek munkatársai a szociális törvény hatálya alá nem tartozó feladatokat végeznek az idõs emberek támogatására.

Az Idõsek Világnapján a KOMOTTHON és az IDÕSEK KLUBJÁNAK lakóit három nemzedék is köszöntötte. A köszöntõk között ott voltak a legfiatalabbak, a Tornyos Óvoda csoportja, utánuk a Barsi Dénes Általános Iskola 6. b osztályos tanulói, az idõsebb nemzedék képviseletében pedig tiszteletüket tették az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalkörének tagjai, a Komádi Városi Népdalkör és a Komádi Nyugdíjasok Klubjának tagjai.

Az ENSZ elõször 1991-ben rendezte meg az idõsek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Magyarországon minden ötödik ember idõskorúnak számít, vagyis már betöltötte hatvanadik életévét.

Cserekertbe tett kirándulást a pocsaji Idõsek Klubja – közel 30 fõvel – július 7-én - adta hírül tudósítónk, Nagyné Kelemen Mónika.

Nem sokkal éjfél elõtt az ajtót berúgva jutott be a házba, majd az ott lakó 75 éves férfit egy boxerrel bántalmazta, fejét ütötte. A bántalmazott férfitõl pár ezer forintot kapott, de ezt kevésnek találta. Ekkor az idõs nõhöz hozzávágott egy széket, melynek hatására még 10 ezer forintot adtak át neki.

Nótaszó Pocsajban2008-11-03 09:58:39
« 1. oldal »