2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Betette a kaput az influenza2016-02-16 08:28:14

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el hétfõtõl a Kenézy Kórházban a lakosság körében megemelkedett influenzaszerû esetek miatt, visszavonásig, a betegek védelme érdekében – derült ki Rózsa-Páldeák Dorottya sajtóreferens aznapi közleményébõl.

A múlt héten már több mint 18 ezer ember fordult orvoshoz influenzaszerû tünetekkel Magyarországon. Az Országos Epidemiológiai Központ szerint megkezdõdött a járvány.

Már csak szórványos megbetegedéseket tapasztaltak az influenza figyelõszolgálatban résztvevõ orvosok; március 30. és április 5. között felére (5100 ember) csökkent az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma.

Véget ért az országos influenzajárvány Magyarországon, miután az országosan regisztrált betegszám a járványküszöb alá csökkent – közölte az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, szerdai jelentése alapján.

Megszûnt az influenzajárvány miatt korábban elrendelt látogatási tilalom hétfõn a debreceni Kenézy Gyula kórházban - közölte az egészségügyi intézmény az MTI-vel.

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézetben elrendelt teljes látogatási tilalom a mai nappal feloldásra került - közölte az intézmény.

Egy brit, amerikai és kínai tudósok készítette tanulmány megállapításai szerint évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év feletti felnõttek, miközben a vírus a gyerekeket kétévente is megfertõzi.

Az elõzõ héten tovább csökkent az influenzaszerû megbetegedések száma az országban, az Országos Epidemiológiai Központhoz beérkezett jelentések szerint 30,3 százalékkal kevesebben, 57 100-an fordultak orvoshoz, mint az azt megelõzõ héten.

Influenza ellen hatásos2015-03-06 07:52:21

A bodza vírusellenes, antibakteriális, gyulladáscsökkentõ és fájdalomcsillapító is.

Tetõzik az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma Európában - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vasárnap az MTI-t.

Az országos influenzajárvánnyal összefüggésben az országos tisztifõorvos körlevelet küldött a kórházak vezetõinek, illetve az Országos Mentõszolgálatnak, ebben folyamatos jelentést kér az üres intenzívágyak és a szabad lélegeztetõ gépek számáról.

A jelentõ orvosok adatai szerint az elmúlt héten tetõzött az influenzajárvány az országban, február 16-22. között 81 900 ember fordult influenzaszerû tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelõzõ héten - derült ki az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója (OEK) szerdai tájékoztatójából.

Továbbra is az ország egész területét érinti az influenzajárvány, az Országos Epidemiológiai Központ heti összesített tájékoztatója szerint a múlt héten 91 ezren fordultak influenzaszerû tünetekkel orvoshoz az azt megelõzõ 87 500-zal szemben.

Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

Olyan atípusos tüdõgyulladással jár, amely nem okoz lázat, csak köhögést, és mire orvoshoz fordul a beteg, már nagyobb lehet a baj - hívta fel a figyelmet a Ma reggelben a virológus szakember.

Már húsz európai országban van kiterjedt influenzajárvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Továbbra is terjed az influenza, egy hét alatt több mint 22 százalékkal emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján. Az országos influenzajárvány miatt szerdától újabb egészségügyi intézményekben vezették be, illetve terjesztették ki a látogatási tilalmat.

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

Az influenzás megbetegedések valamennyi korosztályt érintik, de dr. Mándi László hajdúhadházi háziorvos tapasztalatai szerint a kisgyermekkortól a fiatal felnõtt korig fogékonyak leginkább a vírusra.

Továbbra is terjed az influenza, egy hét alatt több mint 22 százalékkal emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján. Az országos influenzajárvány miatt szerdától újabb egészségügyi intézményekben vezették be, illetve terjesztették ki a látogatási tilalmat.

Magyarországot is elérte az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelõzzük a cseppfertõzéssel terjedõ betegséget.

Nyakunkon az influenzaszezon. Megoldást jelentenek-e a betegségek ellen a vitaminok? Mennyit szedjünk ezekbõl? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben tiltották meg a beteglátogatást.

Az elmúlt héten kiugróan magas volt az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma; intenzíven terjed az influenza, a járvány az egész országot érinti - tette közzé az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján.

« 1. oldal »  Következő »