2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A szezonális influenzaoltás 24 százalékkal csökkentheti az agyi érkatasztrófa kialakulásának kockázatát az injekció beadását követõ hónapokban - állapították meg brit egyetemi kutatók.

Javában tombol a nátha- és influenzaszezon, és a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben és a munkahelyeken, irodákban is felváltva tüsszögnek és krákognak az emberek. Az utóbbi években ugyanis egyre erõsödõ tendencia lett, hogy egy kis megfázással nem maradnak otthon a dolgozók, ennek azonban komoly következményei lehetnek nemcsak saját magukra, de a kollégáikra nézve is.

Egyre intenzívebben terjed az influenza, az elõzõ héthez képest 30 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerû tünetekkel - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Sokaknak nem mindegy, mennyit költenek gyógyszerekre: az idei influenzaszezonban az egyik legnépszerûbb, meghûlés kezelésére szolgáló készítmény gazdaságos kiszerelése például hónapok óta hiányzik sok gyógyszertár polcáról.

Terjed az influenza Európában. A kontinens déli részén már kiterjedt járvány van, a betegséggel járó szövõdmények miatt sokakat az intenzív osztályokon kezelnek. Magyarországon nincs járvány, de folyamatosan nõ a megbetegedések száma. Az esetek 98 százalékában az influenza "A" vírusa fertõz.

Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az elõzõ héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

Népegészségügyi kampány indult az influenzaszerû megbetegedések terjedésének megelõzésére közlekedési vállalatok, önkormányzatok és oktatási intézmények részvételével.

Magyarországon az elmúlt héten 77 százalékkal emelkedett az influenzaszerû megbetegedések száma, de az Országos Epidemiológiai Központhoz (OEK) járványról még nem érkezett jelentés, az influenzavírust pedig csak egy beteg szervezetében mutatták ki.

Lassan megkezdõdik az influenzaszezon Európában, több országban már járvány van, ez Magyarországon néhány héten belül várható közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az orvosok úgy vélik, hogy egy õszi vírus okozza azt a betegséget, ami az elmúlt hetekben országszerte terjed.

Milyen állapotban van a szervezetünk õsszel, mennyire emlékszik még a nyári feltöltõdésre? Mikor kezd legyengülni, és milyen tüneteket érdemes már komolyan venni?

A tavalyihoz hasonlóan idén is 1,3 millió ingyenes influenza elleni vakcina áll rendelkezésükre a rizikócsoportba tartozóknak, a védõoltás a napokban minden háziorvoshoz eljutott - mondta a megbízott országos tiszti fõorvos csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A hét második felére minden kistérség háziorvosi rendelõibe kiszállították a rizikócsoportba tartozók számára ingyenes influenza elleni oltóanyagot – tudta meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól az MTI.

Tovább csökkent az influenzások száma
Hajdú-Bihar – Megszüntették a látogatási tilalmat a Kenézy Kórház érintett osztályain.

Nem lesz hiány vakcinából2010-12-08 17:12:08

Sok a beteg a háziorvosi rendelõkben, de még nem az influenza fertõz. A szakemberek szerint egyelõre más vírusok okoznak megbetegedéseket, de ha marad az enyhe, csapadékos idõ, heteken belül kitörhet az influenzajárvány. A gyógyszerészek azt ígérik, folyamatos lesz az ellátás az oltóanyagból.

Még kevesebb az influenzás2010-03-10 17:54:46
Tovább csökkent az influenzaszerû megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma megyénkben.
Tíz diák a H1N1-elleni oltás ellenére fertõzõdött meg a Somogy megyei Gamáson, ahol az iskola 116 tanulója közül 59 betegedett meg a minap, közölte a sonline.hu-val Schäffer Károly regionális tiszti fõorvos.
Három megyében már elrendelték az óvodák, iskolák és egyetemek bezárását, s ezzel párhuzamosan betiltottak minden közösségi rendezvényt.

Úgy tudni, a 34 éves férfi apja, anyja, felesége és három gyereke is mind betegek, fújják az orrukat és köhögnek, ám ...

Egy negyvenegy éves férfi az áldozat, aki az influenza vírusa miatt kialakuló tüdõgyulladásba halt bele.

« Előző « 3. oldal »  Következő »