2024. április 24. Szerda, György.
 

Normál esetben egy átlagfizetésbõl meddig kell spórolni egy kezdõ szintû lakásra? A bankok tényleg csak púpnak vannak a hátunkon, vagy segítenek a lakásszerzésben? Spórolni érdemesebb, vagy hitelt felvenni? A fõbérlõ haszna magasabb, vagy a banké?

Felére estek a lakásárak Romániában az utóbbi öt évben - nyilatkozták román ingatlanpiaci elemzõk a Mediafax hírügynökségnek.

A lakásárak zuhanása ugyan lelassult, de fordulatra legkorábban 2013-ban számíthatunk, mondta Harmati László, az FHB Bank üzleti vezérigazgatója. Az országos lakásárszint csökkenése az utóbbi két évben lelassult, így 2009 második feléhez képest, két év alatt mindössze 3,3 százalékos csökkenés volt mérhetõ. 2011. második felében azonban az elsõ félévhez képest további 1,6 százalékkal csökkentek a lakásárak, derül ki az FHB legfrissebb Lakásárindexébõl.


Budapest, 2011. szeptember 29., csütörtök (MTI) – A következõ öt hónapban átlagosan 5-10 százalékos áresést prognosztizál Duna House: az ingatlanpiacon a következõ hónapokban egymásra találhat az eladói és a vevõi szándék, hiszen a végtörlesztésbõl adódó mintegy 25 százalékos árfolyamnyereség olyan teret biztosít az eladóknak az árkialakítás folyamán, ami az árérzékeny vevõi oldalnak is kedvez.

« 1. oldal »