2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A magyar ingatlanpiac átlagos hozama 7,5 százalék, amely meghaladja a prágai és varsói hozamot, így a német befektetési alapoknak sorba kellene állni - de mégsincs így.

Eltörölné a jelzáloghitelek fedezeteként felajánlott ingatlanok 30 milliós értékhatárát az árfolyamgát új rendszerében a javaslathoz eddig érkezett egyetlen módosító.

Totális a pangás az új építésû lakások piacán, a fejlesztések újraindulását a finanszírozás hiánya mellett az átláthatatlanná vált szabályozás is gátolja. Megvalósítható lakáspolitikai koncepciónak pedig semmi nyoma.

Az üzleti ingatlanok szegmensében javult a helyzet, a lakáspiacon viszont nõtt a borúlátás a második negyed évben a GKI felmérése szerint. Az utóbbi hetek válságjelei vélhetõen további visszaeséshez vezetnek majd.

A 2008-as évet mindenképpen trendfordulóként értékelhetjük a lakáspiacon - állapítja meg az Otthon Centrum hétfõn nyilvánosságra hozott elemzése.

Sokéves mélypont az átadott lakások számában, hosszú évek óta elõször csökkenõ telekárak az addig legkeresettebb területeken is, óvatosabb külföldi cégek és vásárlók - ezek jellemezték az ingatlanpiacot 2008 elsõ félévében.

« Előző « 2. oldal »