2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Egyszerûsödhet az ingyenes készpénzfelvételi eljárás bankváltás esetén, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelettervezete szerint aki az új bankjánál is élni akar a lehetõséggel, nem kell visszavonnia az elõzõ banknál tett ilyen nyilatkozatát, mivel az új nyilatkozat automatikusan érvényteleníti a korábbit – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Az ingyenes készpénzfelvétel bevezetése nem ártott a kártyahasználatnak.

A saját kártyához beállított alacsonyabb készpénzfelvételi limit akadályozhatja, hogy az ügyfél akár egy mûvelettel 150 ezer forintnyi összeget vegyen fel az ATM-bõl, a probléma azonnal orvosolható a saját banknál történõ limitmódosítással - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

Törvénybe foglalták a 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételt. A szakértõ azonban óvatosságra inti a kártyahasználókat, mert a magasabb limit a tolvajoknak is kedvezhet.

Roham továbbra sincs, de az MTI által megkérdezett bankok ügyfeleinek közel 40 százaléka már igényelte a kétszeri ingyenes készpénzfelvételi jogosultságot bankjánál.

A karácsonyi és az újévi ünnepek elteltével ismét az ügyféltér forgalmának élénkülésére számítanak a bankokban.

Vasárnaptól ingyen juthatunk hozzá egyszer már megkeresett, saját pénzünkhöz, havi kétszer, már amennyiben ezt kérjük.

« 1. oldal »