2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Emlékszel még arra, mit tanultál magyar órán a középiskolában? Tesztünk segítségével megtudhatod, átmennél-e az érettségin! Szigorúak leszünk!

Sohonyai Edit írónõ volt a zsûri elnöke a közelmúltbeli csökmõi szavalóversenyen, április 17-én.

Csõdvédelmet kért az Ulpius-ház kiadó, ezt hétfõn jelentették be a cég dolgozóinak - erõsítette meg az errõl szóló sajtóhíreket a kiadó kommunikációs vezetõje kedd este.

Slamre fel! Szoboszlón is.2014-10-28 09:15:02

Idén nyáron Egri László Hajdúszoboszlón élõ fiatal író és költõ létrehozta a város elsõ slam poetry közösségét. Most nagyszabású verseny megrendezésével tennék népszerûbbé a modern irodalmi irányzatot.

A jeges kihívás után itt az újabb: a kedvenc versét kell posztolnia a megszólítottnak. Többségük áll elébe.

Április 12-én a Kovács Máté Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár szervezésében Piros Ildikó „Szerelem?” címû zenés irodalmi mûsorával ünnepelték Hajdúszoboszlón a Költészet Napját.

Jókai Mór A kõszívû ember fiai címû regényét választották Derecske nagy könyvének a város lakói – derült ki a szerdai eredményhirdetéskor, melyet a magyar kultúra napja alkalmából tartottak a Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár színháztermében.


Budapest, 2012. május 6., vasárnap (MTI) – Hétfõn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgák kezdõdnek az idei érettségik. A mostani vizsgaszezonban 1.210 vizsgahelyszínen 137.580 diák ad számot tudásáról emelt és középszinten, ez 3.420 diákkal kevesebb, mint tavaly.

Irodalmi esték Nagyrábén2011-11-28 12:02:57


Nagyrábé – A tél közeledtével, a korai sötétedés megváltoztatja az emberek hangulatát. Vannak akik magányosságba burkolóznak és depresszióra válnak hajlamossá. Mások egyre inkább keresik azon közösségi formákat, ahol másokkal találkozva, másokat meghallgatva kapnak impulzusokat az emberi élet más szintereihez.

A festészet, a grafika, a fotográfia, az irodalom, a szobrászat és a zene egyszerre jelenik meg az Oázis Ifjúsági Ház és Mozi mûvészeti galériájában.

Író-olvasó találkozó volt tegnap a csökmõi könyvtárban. A rendezvény igazi kis irodalmi csemege volt az erre fogékonyaknak.

« 1. oldal »