2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönzõ programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erõsítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit – tájékoztatta a központ kedden az MTI-t.

Idén is meghirdeti ivóvíz-fogyasztási kampányát a magyar általános iskolák számára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI); március 23. és 27. között a gyerekek az OÉTI által kidolgozott, kreativitást, ügyességet igénylõ feladatok, játékos programok és interaktív oktatóanyag segítségével ismerkednek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal.

Az elmúlt tanév során összesen 16 közlekedési balesetet okoztak 6-18 év közöttiek.

Pontosan és idõben megérkeztek idén a tankönyvek az iskolákba, a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. határidõre teljesítette a kiszállításokat. Szerdáig közel 9500 diákot érintett tankönyvcsomagokkal összefüggõ reklamáció – olvasható a könyvtárellátó MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Ma véget ér az iskolákban a tanév és megkezdõdik a mintegy két és fél hónapos nyári vakáció.

Országos kompetenciamérést tartanak szerdán az iskolákban: ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg.

Az Erzsébet-program száz tonna brikettel segít hátrányos helyzetû kistérségben lévõ iskolákat. Az elhasznált Erzsébet-utalványokból készített tüzelõanyagot Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megye hét iskolája kapja meg - közölte a program szóvivõje csütörtökön az MTI-vel.

Biharkeresztes Város Önkormányzata 2010 elején „Általános iskola és tornacsarnok felújítása, korszerûsítése Biharkeresztesen” címû pályázat keretében sikeresen pályázott két iskola felújítási munkáira.

« 1. oldal »