2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Igazi sikertörténet megyében a középiskolások közösségi szolgálata.

Lehet bármilyen világtrend, az agrárium mindig is a gazdaság egyik fõ pillére lesz a Kárpát-medencében. Jelenleg az agrárszakképzés teljes átalakítása zajlik Magyarországon – hangsúlyozta köszöntõjében Román István, a Földmûvelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelõs helyettes államtitkára a Mezõgazdasági Gépszerelõ Szakma Kiválója Tanulója Verseny döntõjének díjátadó ünnepségén.

Megint lesz iskolatej2015-04-30 18:24:27

Tej mellett joghurtot, kefirt és ömlesztett sajtot is kaphatnak az óvoda- és iskolatej program keretében a gyerekek, az errõl szóló földmûvelésügyi miniszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

Programozók versengtek2015-04-28 16:21:52

Országos informatikai verseny döntõjét rendezték meg hétvégén a debreceni Alföld Szakképzõben.

A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának három diákja is dobogós helyezést ért el az idei tanév Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyén.

Már akkor sem éreztem ésszerûnek, amikor végzõs diákként én voltam az ünnepelt. Ma sem tartom logikusnak az középiskolai ballagások idõzítését. Nem az ünnepnap, hanem a hónap, az ok és okozat dilemmája felett nem tudok napirendre térni. Palicz István jegyzete.

Semmilyen döntés nem született és nem is fog születni a gyakorló iskolák átvételérõl az egyetemek és az iskolák véleményének figyelembe vétele nélkül – jelentette ki az Emberi Erõforrások Minisztériuma felsõoktatásért felelõs államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.

Nem adnák a gyakorlót2015-04-26 11:54:30

Az egyetem vezetése elkötelezett amellett, hogy elkerülje a fenntartóváltást.

Általános- és középiskolás diákok részére hirdet rajzpályázatot a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

Kezelik a vészhelyzeteket2015-04-22 10:14:21

Egész napos Ifjúsági Katasztrófavédelmi Versenyt rendeznek kedden a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság általános és középiskolás tanulók számára a Hajdúszoboszlói Kiképzõ-és Raktárbázison.

A vámospércsi rendõrök õrizetbe vették azt a négy férfit, akik a megalapozott gyanú szerint egy újlétai iskolából loptak.

Megkezdõdött a 2015/16-os tanévre a tankönyvrendelés: változás, hogy több idõ áll rendelkezésre erre és a kiadványok további húsz százalékkal lesznek olcsóbbak - jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára Budapesten.

Korszerû ebédlõt és tálaló konyhát alakítottak ki az alsójózsai Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában.

A munkaerõpiac igényeit a korábbiaknál inkább kiszolgáló szakképzés megvalósítása érdekében a szektor átalakításához szükséges törvényjavaslatokról, a többi között a szakképzési, a szakképzési hozzájárulásról szóló, a felnõttképzési és a köznevelési törvény módosításáról döntött a kormány – jelentette be Czomba Sándor csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Az égig érõ fa alatt2015-04-09 08:34:53

Kilenc település 10 általános iskolájának ékes szavú tanulóit látta vendégül Konyár a múlt héten kedden az immár 12. alkalommal megrendezett „Égigérõ fa” Járási Mesemondó versenyen.

A Dózsa György Általános Iskolában rendezték meg a „Forró nyomon Geronimo Stiltonnal” elnevezésû, Hajdú-Bihar megyei komplex tanulmányi versenyt.

Két debreceni oktatási intézményben is elõadást tartott a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának munkatársa az internethasználat veszélyeirõl.

A jövõ év végére minden magyarországi iskolában elérhetõ lesz a szupergyors internet – mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelõs helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián Sárospatakon kedden.

Szeptemberben egy olyan fejlesztési program indul, amely egy ingyenesen elérhetõ portál révén segíti a tanítást és a tanulást – errõl az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelésért felelõs államtitkára beszélt csütörtökön Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Szeptembertõl a pedagógus életpálya részeként újabb 3,5 százalékos béremelés várható – mondta Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere éves meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottsága elõtt szerdán, Budapesten. Jelezte: az emelés 2016-ban és 2017-ben is folytatódik majd.

A szállodaiparban és a vendéglátásban is gyakran találkozhatunk diákmunkásokkal.

Interaktív játék2015-03-20 20:50:04

A Down-szindrómásokkal kapcsolatos elõítéletek leküzdését segítõ kalandjátékban vettek részt a debreceni Gönczy Pál iskola diákjai szerdán.

Minden eddiginél több, négyszáznegyven iskola jelentkezett az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) vízfogyasztást népszerûsítõ programjára, vagyis az idén több mint százhúszezer tanuló ismerkedhet meg az egészséges folyadékfogyasztással - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

A kormány több ponton módosította az érettségi vizsga szabályait tartalmazó kormányrendeletet. Az egyik változás értelmében a következõ tanévtõl írásbeli érettségire érkezõ diákoknak fél órával a vizsga elõtt meg kell jelenniük a teremben.

Órán garázdálkodott2015-02-23 08:35:40

Rá akart ijeszteni osztálytársára az a 14 éves fiú, aki tanítási idõ alatt két széket is összetört egy hajdúhadházi iskolában.

« Előző « 2. oldal »  ... 9 Következő »