2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Szülõk és a pedagógusok segítségével készültek a jelmezek az év egyik legnagyobb iskolai eseményére, a farsangra Körösszegapátiban.

Átmeneti szabályozást léptet életbe a szakképzõ iskolák felvételi eljárásánál a kormány, miután a februári, szakmaszerkezeti döntésrõl szóló kormányrendeletben a korábban közzétett tervezethez képest megváltoztak a keretszámok és a képzési irányok - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményébõl, amelyet kedden juttatott el MTI-hez.

A Fazekas-gimi a top tízben2015-02-18 10:58:25

Két debreceni intézmény is szerepel a legjobb vidéki gimnáziumok és szakközépiskolák top húszas listáján.

Ki ne hallotta volna ezerszer gyermekkorában a szüleitõl: „Nem nekem, magadnak tanulsz!” De hogy mi lehetett volna jó nekünk, magunknak, arra kisgyerekként nem volt egyszerû válaszolni. Maradt tehát az ezeréves bölcsesség: ne csak a suszter, hanem az ivadéka is maradjon a kaptafánál, s lépjen valamelyik felmenõje nyomdokába! Matyasovszki József jegyzete.

A gyerekek tudatosságának növelése a célja annak a 100 millió forintos közlekedésbiztonsági pályázatnak, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) és a Közlekedéstudományi Intézettel (KTI) együttmûködésben hirdetett meg általános iskolák számára.

Idén 38,5 milliárd forinttal jut több pedagógusbérre az állami központi költségvetésbõl, mint tavaly, és a pedagógus II. fokozatba, illetve mesterpedagógus fokozatba lépõk januári fizetése már tartalmazza a béremelést - közölte a köznevelési államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.

Tehetségeket mentorálnak2015-01-28 14:53:37

Tucatnyi gimnazista jutott be az országos tehetséggondozó mentorprogramba.

A lámpaláz a fõ ellenség2015-01-20 12:54:10

A tapasztalt diákokat, de sokszor még a professzorokat sem kíméli a szerepléssel járó feszültség.

Fontos, hogy a gyermek testileg, szellemileg és érzelmileg is készen álljon az iskolára.

Az országos rajzverseny elsõ díját és különdíját is nyíracsádi diáknak ítélték.

Nyolc, az ország leghátrányosabb helyzetû kistérségeiben lévõ iskolának juttatott 100 tonnányi, érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. – közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány hétfõn az MTI-vel.

Nézõpont: Stopsulik2014-11-06 10:01:34

A legmenõbb középiskolák rangsorának összeállításakor a négy leghúzósabb érettségi tantárgy érdemjegyeit és a kompetencia mérések eredményét vették figyelembe. Palicz István jegyzete.

Magyarországon is elindul a Making Science Make Sense (MSMS) elnevezésû oktatási program, amelynek célja hogy interaktív módon és tapasztalati alapon népszerûsítse a természettudományos tárgyak oktatását a 10-16 éves diákok körében.

Befejezõdtek az õszi írásbeli érettségik, hamarosan megkezdõdnek az emelt szintû szóbeli vizsgák – tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-t.

Iskolanap rendõrökkel2014-10-24 11:52:15

A berettyóújfalui iskolanapra a helyi rendõröket is meghívták.

Az általános iskolai tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti - mondta a köznevelésért felelõs államtitkár hétfõn Kecskeméten.

A Nyugattól Keletre Egyesület szervezésében október 4. és 11. között négy ország 6-6 fiatalja képviselteti magát egy nemzetközi ifjúsági programon az Erasmus+ keretén belül, azért hogy megosszák egymással tapasztalataikat és felhívják kortársaik figyelmét arra, hogy az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás miként járul hozzá egészségi állapotuk javításához.

Átlagosan mintegy 15 százalékkal csökkent az iskolákban az 50 órát meghaladó igazolatlan hiányzások száma a 2013-14-es tanévben az azt megelõzõhöz képest – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyi államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

Ez az elsõ tanév a debreceni Talentum Baptista Általános Iskolában, ahol tartják magukat az õsi bibliai igazsághoz, miszerint „A bölcs tanítás az élet forrása”.

A családoknak a kormány intézkedéseinek köszönhetõen Kevesebbe kerül az iskolakezdés, mint a korábbi években Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár szavai szerint. Hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a mostani tanévkezdéskor 730 ezer gyerek családjának nem kell fizetnie a tankönyvekért.

Új bölcsõde, új óvoda és új iskola várja a gyerekeket az idei tanévben – mondta Bakó István polgármester.

Az iskoláskorú gyermeket nevelõ magyar családok csaknem egyötöde számára vállalhatatlanul nagy anyagi terhet, 50 százalékuk számára pedig jelentõs, nehezen megoldható kiadást jelent a szeptemberi iskolakezdés – hangzott el az Ökumenikus Segélyszervezet hétfõi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Abban, hogy az utóbbi években csökkent az iskolába, illetve onnan hazafelé tartó gyerekeket ért közlekedési balesetek száma, nagy szerepe van a 2008-ban indult iskola-rendõri programnak, mely a most kezdõdõ új tanévben is folytatódik – jelentette ki hétfõn reggel a Mátyás király utcai iskola bejáratánál a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetõje.

2014. szeptember 1-én tartotta tanévnyitó ünnepségét a helyi általános iskola.

A 2014/2015-ös tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát. A tanévkezdés az idén is jelentõs anyagi terhet jelent a családok számára, a munkáltatók azonban adhatnak iskolakezdési támogatást. A nemzeti tanévnyitót a fõváros XI. kerületében tartják vasárnap.

« Előző « 3. oldal »  Következő »