2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg a munkavállalók, utalvány formájában. Gyermekenként 30 ezer 450 forint adható.

A pedagógusok tiszteletre méltó fegyelmezettséggel küzdik végig a köznevelés megújítását - mondta a tárcavezetõ a fõvárosban rendezett szakmai tanévnyitón.

A tankönyvek rendben érkeznek az iskolákba, áruk átlagosan húsz százalékkal csökkent és a diákok hatvan százaléka ingyen kapja azokat – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelõs államtitkársága ellenzéki sajtónyilatkozatokra reagálva kedden az MTI-vel.

A minisztérium minden intézkedést megtett annak érdekében, hogy augusztus 31-ig minden iskolába megérkezzenek a tankönyvek – jelentette ki a köznevelésért felelõs államtitkár szombaton újságíróknak Budapesten.

A köznevelésért felelõs államtitkár 336 állami fenntartású általános és középiskola igazgatójának, intézményvezetõjének adta át a megbízásáról szóló okiratot Budapesten. A 2014/15-ös tanévre 538, a KLIK által mûködtetett intézmény vezetõjének a megbízatása járt le, közülük 80 intézményvezetõ, második ciklusának megkezdése miatt, pályázati kiírás nélkül folytathatja a munkát.

A programok képzéseire javító- és osztályozó vizsgáik eredménye alapján 2014. szeptember 1-jéig még beiratkozhatnak a tanulók.

Több ezer diákot ért el az olvasást népszerûsítõ program, a kisiskolásokat meséléssel, a nagyobbakat egyebek között vetélkedõkkel ösztönözték az olvasásra – számolt be a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az MTI-hez hétfõn eljuttatott közleményében.

A nyári szezonban a tipikus idõszaki játékok mellett elsõsorban az iskolai felszerelések fogynak a JátékNet.hu Webáruházban.

500 iskola kerül az NGM-hez2014-07-28 14:28:44

A tárca várhatóan szeptemberben megalakuló háttérintézménye, a Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal (NSZFH) felel majd szakiskolák és szakközépiskolák fenntartásáért, szakmai irányításáért - írja a Magyar Nemzet.

500 iskola kerül az NGM-hez2014-07-25 12:57:46

A tárca várhatóan szeptemberben megalakuló háttérintézménye, a Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal (NSZFH) felel majd szakiskolák és szakközépiskolák fenntartásáért, szakmai irányításáért - írja a Magyar Nemzet.

A megyénkbeli pályázó idén szeptembertõl elveszít 23 ezer kisiskolás korú gyermeket.

Elballagtak Esztárban is2014-06-26 10:26:16

A Fekete Borbála Általános Iskola Irinyi Károly Általános Iskolája és Alapfokú Mûvészeti Iskolája a 2013/2014-es tanévét egy emlékezetes nappal fejezte be 2014.június 21-én.

Tanévzáró ünnepségre gyûltek gyermekek, pedagógusok, szülõk Körösszegapátiban.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és a Nyíracsádi Önkormányzat együttmûködési megállapodásának keretén belül 2014. június 18-án az iskolai erõszak témakörében egyeztetõ fórumot tartottak.

Erdélyben kirándultak2014-06-20 09:25:50

A Vámospércsi Mátyás Király Általános Iskola 55 hetedik osztályos diákja és tanáraik mentek Erdélybe háromnapos tanulmányi kirándulásra a Határtalanul program keretében.

A nyári szünidõben  megnõ az igény a diákmunka iránt, a munkalehetõségek köre is számos szezonális tevékenységgel bõvül, a diákok azonban legszívesebben  strandokon, nyári fesztiválokon dolgoznak, vagy irodai és hostess munkát vállalnak, ugyanakkor mezõgazdasági munkára nehezebben találnak jelentkezõket a munkáltatók – derül ki az MTI összeállításából.

Több szempontból javult az iskolai közétkeztetés minõsége az elmúlt években – állapította meg az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) legfrissebb elemzésében.

Kezdõdik a vakáció2014-06-13 17:15:07

Több mint 1,3 millió diák kap mintegy két és fél hónapos szabadságot. Táborok sokasága közül választhatnak.

Egy hét múlva véget ér a tanítás az iskolákban, és kezdetét veszi a közel két és fél hónapos vakáció. A diákok és a szülõk idén is táborok sokasága közül választhatnak a szünidõben, az árakat tekintve az elõzõ évhez képest a taborfigyelo.hu adatai szerint csökkenés tapasztalható.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) adatai szerint idén 76 971 gyermek iratkozott be az állami fenntartású intézmények elsõ évfolyamára - közölte a Klik elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Hamarosan újabb, mintegy 130 iskolában kezdõdhetnek fejlesztések a Klebelsberg Intézményfejlesztõ Központ (Klik) közelmúltban indított 10 milliárdos programja keretében – közölte a központ kedden az MTI-vel.

Zsáka - A település Kölcsey Ferenc Általános Iskolája 28. alkalommal rendezte meg a komplex tudáspróbát tanulmányi verseny formájában 2. és 3. osztályos tanulók részvételével magyar, környezetismeret és matematika tantárgyakból.

Biharkeresztes – Iskola, pedagógusok, majd a családok kapcsolatépítése következhet.

Az elmúlt héten az iskola névadójára, Lorántffy Zsuzsannára emlékeztek a pocsaji diákok: számos program várta õket délutánonként.

Hétfõn a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdõdik a 2013/2014-es tanév tavaszi érettségi idõszaka.

« Előző « 4. oldal »  Következő »