2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nyáron is iskola?2009-07-03 17:59:58

Hajdú-Bihar megyében négy olyan oktatási intézmény mûködik, melyekben rendészeti pályára történõ felkészítés folyik - biharekesztesi Bocskai István Gimnázium és Szakképzõ Iskola, berettyóújfalui Bessenyei György Szakközépiskola, püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.

Farsangoztak az iskolások2009-03-03 09:04:32
Tanárt vertek Mándokon2009-02-05 16:02:47

Mándok -Szerdán délután egy édesanya és lánya vert meg Mándokon egy fiatal tanárnõt.

Tömegesen születtek azonos teljesítmények a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok központi felvételi vizsgáján, így egyes iskolák sorsolással döntik majd el, ki kerül be az intézménybe - írja a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint ez igazságtalan, de nem lehet mást tenni, mert a szóbeli vizsga megszûnt.

Az érettségi vizsgákra és a felsõfokú oktatási intézménybe való jelentkezés határideje egyaránt február 16-a, a felvételi papírok beküldése nem pótolja az érettségire való jelentkezést.

Az Oktatási Hivatal szerint hétfõn a gázhelyzet miatt ötven középiskolában, azaz az intézmények öt százalékában volt szünet. Kormányszóvivõi Iroda szerint az ukrán-orosz gázvita miatt nem lehetne tanítási szünetet elrendelni, oktatási intézmények gázellátása biztosított.

Valamivel könnyebb lesz a dolga azoknak a tizenéveseknek, akik középiskolákba jelentkeznek. Elegendõ lesz egy központi írásbelit megírni, míg a hat és nyolc évfolyamos intézményekbe pályázóknak nem kell szóban vizsgázniuk.
Súlyos anyagi veszteség2008-11-21 15:00:57

Hajdúhadház -A polgármester szerint a város halálos ítéletével egyenlõ a szerdai döntés.

Nyílt napot tart a berettyóújfalui Arany János Gimnázium. Az érdeklõdõ diákok még holnap is ellátogathatnak az iskolába.

Mondja a közmondás. De érvényes ez a buszokra is? Milyen körülmények között jutnak el az emberek reggel a munkahelyükre, iskolába?Írja meg véleményét tapasztalatait!

A hét végén lejár az elõzõ tanévben kiadott diákigazolvány-matricák érvényessége, szombattól már csak az új matricát fogadják a közlekedési társaságok ellenõrei.

Megérkezett hozzám a holnapi ötös zéhám. Hogy hogyan? Az internet szárnyán repült ki a nyomtatóból, s most itt hever az ölemben az „ánégyesen” hármas oszlopokba rendezve.

Még csak pár hete tart a 2008/2009-es tanév, de a diákok, szülõk szeretik tudni, mikor lesznek és hány napig tartanak a szünetek. Most errõl adunk egy kis tájékoztatást.

« Előző 1 ... « 9. oldal »