2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Több százezerre tehetõ a szívelégtelenségben és szívritmuszavarban szenvedõk száma hazánkban. A gyógymódokat tekintik át április 24-én az egyetemen.

Véget ért az országos influenzajárvány Magyarországon, miután az országosan regisztrált betegszám a járványküszöb alá csökkent – közölte az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, szerdai jelentése alapján.

Az elõzõ héten tovább csökkent az influenzaszerû megbetegedések száma az országban, az Országos Epidemiológiai Központhoz beérkezett jelentések szerint 30,3 százalékkal kevesebben, 57 100-an fordultak orvoshoz, mint az azt megelõzõ héten.

Tetõzik az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma Európában - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) vasárnap az MTI-t.

Az országos influenzajárvánnyal összefüggésben az országos tisztifõorvos körlevelet küldött a kórházak vezetõinek, illetve az Országos Mentõszolgálatnak, ebben folyamatos jelentést kér az üres intenzívágyak és a szabad lélegeztetõ gépek számáról.

A jelentõ orvosok adatai szerint az elmúlt héten tetõzött az influenzajárvány az országban, február 16-22. között 81 900 ember fordult influenzaszerû tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelõzõ héten - derült ki az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója (OEK) szerdai tájékoztatójából.

Továbbra is az ország egész területét érinti az influenzajárvány, az Országos Epidemiológiai Központ heti összesített tájékoztatója szerint a múlt héten 91 ezren fordultak influenzaszerû tünetekkel orvoshoz az azt megelõzõ 87 500-zal szemben.

Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

Már húsz európai országban van kiterjedt influenzajárvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben tiltották meg a beteglátogatást.

Az influenzajárvány miatt egyre több fõvárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Az influenzajárvány miatt több budapesti egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ) honlapján hétfõn.

Nyakunkon van a járvány2015-02-01 18:02:20

Háromszorosára nõtt az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten.

Háromszorosára nõtt az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelõzõ heti 16 400-zal - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

Egyre több európai országban, köztük Magyarországon is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Elkezdõdött az influenzajárvány az országban, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentése szerint a múlt héten, az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerû tünetekkel.

Már több európai országban is kiterjedt influenza járvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentése szerint Magyarországon még nem terjed járványosan az influenza, így még nem késõ védõoltást kérni - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kritikus szint alá csökkent a kéknyelv betegség terjesztéséért felelõs törpeszúnyog fajok aktivitása, a fertõzést közvetítõ szúnyogok eltûntével a betegség terjedése megállt, ezért a korlátozó intézkedéseken enyhíteni lehet - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.

A Debreceni Egyetem vezetése folyamatosan egyeztet az illetékes szakhatóságokkal és szakigazgatási szervekkel az afrikai Ebola-járvány kapcsán.

Terjed az Ebola, a jelenleg Nyugat-Afrikában pusztító járvány eddig több mint 670 életet követelt, ami a kór eddigi legsúlyosabb felszínre törése.

Az alacsony aktivitás oka lehet az enyhe, szeles, napfényes idõjárás, ami nem kedvez a vírus terjedésének.

Nem lesz hiány vakcinából2010-12-08 17:12:08

Sok a beteg a háziorvosi rendelõkben, de még nem az influenza fertõz. A szakemberek szerint egyelõre más vírusok okoznak megbetegedéseket, de ha marad az enyhe, csapadékos idõ, heteken belül kitörhet az influenzajárvány. A gyógyszerészek azt ígérik, folyamatos lesz az ellátás az oltóanyagból.

Hepatitisz-járvány tört ki a szlovákiai Losonc környékén, közel a magyar határhoz. A piszkos kezek betegségének is nevezett hepatitisz A-vírus a határtól 20 kilométerre, az úgynevezett Gõzmalom-romatelepen eddig 46 embert betegített meg.
« 1. oldal »  Következő »