2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Interaktív játék2015-03-20 20:50:04

A Down-szindrómásokkal kapcsolatos elõítéletek leküzdését segítõ kalandjátékban vettek részt a debreceni Gönczy Pál iskola diákjai szerdán.

Sem az idõ múlását, sem a kapcsolatvesztést nem érzékelik azok a gyerekek, akik naphosszat ülnek a számítógépes játékok vagy világháló elõtt akár asztali gépen, akár mobiltelefonnal a kezükben.

Minden lehet játék, és természetes is, hogy egy gyermek számára az is játék, amit mi felnõttek cseppet sem tekintünk annak. A játék az elsõ készségfejlesztési lehetõség, és már az anyaméhben megfigyelhetõ.

Már vannak eredményei a szerencsejáték-függõségrõl és az egyre nagyobb teret hódító internetes szerencsejátékok veszélyeirõl két éve kezdett felvilágosító programnak. A Játék határokkal elnevezésû akciót a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet tartja.

Fulladásveszélyes és mérgezõ játék fegyvereket talált vizsgálatai során a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A nyári szezonban a tipikus idõszaki játékok mellett elsõsorban az iskolai felszerelések fogynak a JátékNet.hu Webáruházban.

A kevés játék nem csak a rendtartásban segít, annak a gyereknek, akinek túl sok játéka van, nehezebb huzamosabb ideig fenntartani az érdeklõdését egyetlen dolog iránt.

Nincsenek benne gumik vagy drótok, mégsem esik szét. Negyven év múltán sem unták meg az emberek a világ egyik legismertebb logikai játékát.

A fogyasztóvédelmi veszélyekre figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szervezetében mûködõ Európai Fogyasztói Központ (EFK).

Akár fejlõdési rendellenességet okozó anyagokat és más szempontból veszélyes tárgyakat is találhatnak gyermekeink a fa alatt, ha csak az árra koncentrálunk.

Az M2-t péntek éjjel választották meg Európa legjobb gyermekcsatornájának. A csatorna december 22-én lesz 1 éves.

Marbushka. Ismerõs a név? Egy magyar játékmanufaktúrát takar, amely nagyjából három éve kezdett a hazai piacon ismertté válni újabb és újabb igényes, környezetbarát anyagokból készült játékaival.

Egy nap alatt összegyûlt az a 115 aláírást tartalmazó petíció, amit hétfõ este, a testületi ülés után adtak át a diákok Szalay Csaba váncsodi polgármesternek.

Komádiban is betlehemeztek2011-12-12 11:10:14


Komádi – A város fõterén a harmadik gyertyát jelképezõ adventi fény az óriási koszorún. A mûsor csodálatos volt. Nagyon sok ünnepelni vágyó, karácsonyra készülõ városlakó gyûlt össze a templom elõtti téren.

A vendégek küzdöttek, de csak a kapufát sikerült eltalálniuk – azt viszont többször is.

Szombaton délelõtt játszani, szórakozni gyülekeztek az gyerekek az iskolába.

Mint a kocka, ez is megosztja majd a világot.

« 1. oldal »