2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Ne tévesszen meg senkit a hideg idõ, még nem jó a jég!

A napsugarak még nem segítettek, fel kellett törni a jeget a járdákról.

Egy amerikai gasztroenterológus nevéhez köthetõ az a furcsa, de egyre nagyobb népszerûségnek örvendõ diéta, amely a zsírégetést cukormentes jégkása és jeges víz elfogyasztásával serkenti. Mivel a jeget az emésztéshez a szervezetnek elõször fel kell melegítenie, a többletmunka a diéta atyja szerint komolyan felpörgeti az anyagcserét.

Az észak-magyarországi régió veszélyeztetett. Heves zivatarok elõfordulása miatt narancssárga színû riasztást adott ki csütörtök este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióra.

Viszonylag kis költséggel és egyszerûen mûködik az a hét jégvédelmi ágyú, amelyeket a Debreceni Egyetem szakemberei által folytatott kutatások eredményeként alkalmaznak már hat magyarországi vállalkozásnál.

Van már fegyver a gazdák kezében, ha az idõjárással, azon belül is a jégveréssel akarják felvenni a harcot!

Jégesõ pusztított szerdán Baranyában. Pécsett borsó nagyságú jég esett. A házak tetején és az utcákon meg is maradt a jég, olyan volt, mintha több centi hó esett volna. Magyarország egyetlen jégesõelhárítórendszere, ...

A tallinni repülõtér közelében lévõ, befagyott tavon hajtott végre kényszerleszállást csütörtökön egy lengyel teherszállító repülõgép. A gép fedélzetén lévõ hat ember közül senkinek sem volt szüksége orvosi segítségre.
Beszakadt két gyerek alatt a jég vasárnap a gyõri Ady-városi tavon. A kamaszok a parttól néhány méterre mentek rá a vékony jégre, ezért nem esett bajuk. A fiúkat az arra járók segítették ki a nyakig érõ vízbõl, mielõtt a tûzoltók odaértek.

A siófoki jégkarnevált egy héttel elhalasztják, a Balatonátcsúszás helyett pedig csak öbölátcsúszást terveznek.

Befejezték a szerdán eltûnt hencidai kisfiú keresését, mivel a mentõcsapatok is veszélybe kerültek a rendkívül mostoha idõjárási körülmények miatt.

Beszakadt a folyó jege Hencidánál a gyerek alatt szerda délután, a jég alá került fiút még keresik.

A halászok kimentek a befagyott Tisza-tóra este, de reggelre befagyott a jégbe vájt vízi folyosó, így nem tudtak szabadulni.

Súlyos, de nem életveszélyes az állapota annak a két tizenévesnek, akik alatt beszakadt a Csónakázó-tó jege vasárnap délután Kazincbarcikán

« 1. oldal »