2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Jövõre az önkormányzatnak fizetendõ évi 1000 forintos átalányadó ellenében 50 liter 86 térfogatszázalék etil-alkoholt tartalmazó párlatot lehet otthon fõzni - az errõl szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A magyar kormány nem kívánja módosítani a jövedéki adóról szóló törvényt, mert álláspontja szerint az Európai Bizottság által vitatott magyar jogszabályhelyek megfelelnek a közösségi jognak, ezért a kormány kész arra, hogy álláspontját az Európai Bíróság elõtt is megvédje - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

Az alkoholokra kivetett kétféle jövedéki adó miatt indul kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen egy uniós forrás szerint.

Változnak a mezõgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítésre, valamint a szõlõ- és gyümölcsültetvények mûveléséhez nyújtott csekély összegû (de minimis) támogatásra vonatkozó szabályok jövõre - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

OGY – Emelkedik a cigaretta, az alkohol és az autógáz jövedéki adója
Budapest, 2012. október 15., hétfõ (MTI) – Jövedékiadó-emelésekrõl döntött a parlament hétfõn az egészségügy többletforráshoz juttatásának érdekében. A dohánytermékeké a korábban tervezettnél kisebb mértékben, de nem két, hanem egy lépésben nõ, a jövõ év helyett már december 1-jén.

A jövõ januárban és májusban nõ a cigaretta, az autógáz és az alkoholtermékek jövedéki adója, szigorítják a chipsadó szabályait, hogy legyen pénz az orvosok, ápolók bérének emelésére.

 


Budapest, 2012. április 12., csütörtök (MTI) – A kormány nem csökkenti az üzemanyagok jövedéki adóját – derül ki Matolcsy György írásos válaszából.

 

 

 

Idén a kétlépcsõs jövedékiadó-emelés miatt összesen akár száz forinttal is emelkedhet egy doboz cigaretta ára - írja a Magyar Nemzet.

Budapest, 2011. november 30., szerda(MTI) – A jövedéki adó szabályozásának jelentõs módosítása várható 2012. január 1-jétõl az Országgyûlés elé benyújtott javaslat alapján – hívja fel a figyelmet a PwC.

Az áfa és a gázolajra kirótt jövedéki adó emelésének együttes hatása miatt összesen 16 forinttal nõtt november 1-jén a gázolaj ára, egy liter átlagára új csúcsra került, eléri a 418 forintot.

A gázolajár emelkedése és a jövedéki adó komoly költségnövekedést jelent a betegszállításban – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a MBOE.

Nyáron az üzemanyagok ára a Bajnai-kormány adóemelései miatt nagyjából 15 forinttal emelkedik, és ehhez jó eséllyel hozzáadódik a kõolaj drágulása és a forint gyengülése is. Van olyan szakember, aki szerint a nemzetközi hatások inkább lefele viszik majd a benzin árát, de a számok alapján érdemes lehet felkészülni a 300 forint feletti benzinárakra.
« 1. oldal »