2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Ma van az utolsó nap, amikor még lehet jelentkezni az idei országos szemétgyûjtõ akcióra, a “TeSzedd!”-re – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök délelõtti Híradójában.

Óráról órára gyarapszik a TeSzedd! csapata; az idei országos szemétgyûjtési akcióra már csaknem 60 ezren jelentkeztek – mondta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság kommunikációs vezetõje pénteken az M1 aktuális csatornán.

Nagyobb cégeknél szokásos eljárás, hogy egy-egy pozíciót cégen belül hirdetnek meg. Jó lehetõség ez minden munkavállalónak, aki a jelenlegi pozíciójából tovább- vagy feljebb lépne.

Eddig 20 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióra, a szervezõk 312 találkozási pontot hagytak jóvá.

Március 31-ig jelentkezhetnek az iskolák a Kultúrkaland programjaira, amelynek keretében a gyerekek múzeum-, könyvtár-, vagy levéltár-pedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt.

Az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.

Elindult a felsõoktatási keresztféléves felvételi eljárás: a jelentkezõknek egy hónap áll rendelkezésükre, hogy eldöntsék, mely egyetem, fõiskola melyik szakán szeretnének továbbtanulni. Az eljárásban maximum öt hely jelölhetõ meg.

Budapest, 2013. február 27., szerda (MTI) – Péntekig lehet jelentkezni a felsõoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, egy felvételizõ legfeljebb öt képzést jelölhet meg.

 


Budapest, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) – Péntekig lehet jelentkezni egyetemi, fõiskolai pótfelvételire, amelyen a szeptemberben induló képzésekre azok juthatnak be, akiket egyetlen megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy nem is jelentkeztek. A pótfelvételin csak egy helyre lehet kérelmet beadni, a meghirdetett képzések pedig kizárólag önköltséges formában indulnak.

Augusztus 10-éig lehet jelentkezni egyetemi, fõiskolai pótfelvételire, amelyen a szeptemberben induló képzésekre azok is bejuthatnak, akiket egyetlen megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy nem is jelentkeztek.

« 1. oldal »