2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Több befektetõ a hitelezõi igénybejelentésre rendszeresített nyomtatványon a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) részére küldte be azt az igénybejelentését, amelyet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójának, a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-nek kellett volna eljuttatnia – tájékoztatta a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja kedden az MTI-t.

A Befektetõ-védelmi Alap (Beva) megindítja a kártalanítási eljárást a felszámolás alá került Hungária Értékpapír Zrt. ügyében, a brókercég ügyfelei május 22-tõl kezdõdõen egy évig nyújthatják be kártalanítási kérelmüket.

A Quaestor-kötvényesektõl, akik szerda óta nyújthatják be kártalanítási igényüket, eddig több mint ezer kérelem érkezett – mondta a Befektetõ-védelmi Alap (Beva) ügyvezetõ igazgatója csütörtökön este az M1 aktuális csatornán.

Május 6. és június 5. között kell majd kérelmezniük a kártalanítást a törvény alapján a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy annak kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosainak.

Tiltakozásul kedden felfüggesztették az ügyfélfogadást a debreceni Quaestor-irodában.

Kártalanítja a Quaestor Értékpapír Zrt. fiktív kötvénnyel rendelkezõ befektetõit a Befektetõ-védelmi Alap, a Beva igazgatósága a jegybank kezdeményezésére pénteki ülésén döntött errõl – közölte a Beva az MTI-vel.

Mintegy 68 milliárd forint értékû vagyont sikerült biztosítani a Buda-Cash-ügyben, így remény van arra, hogy minden károsultat kártalanítani lehet – tájékoztatta a fõvárosi fõügyész pénteken az MTI-t. Közölte: a Buda-Cash- és a Quaestor-ügyben a megfeszített munka eredményeként két hét alatt sikerült eljutni a gyanúsításig.

A tervezet gyors megszavazásához kell a módosítás négyötödös jóváhagyása.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kezdeményezi a Befektetõ-védelmi Alapnál (Beva), hogy a Quaestornál fiktív kötvénnyel rendelkezõ károsultaknak is fizessenek kártalanítást – jelentette be Windisch László, az MNB alelnöke kedden Budapesten a kamatdöntést követõ sajtótájékoztatón.

Azok a befektetõk, akiknek biztosítás alá esõ követelésük áll fenn a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel szemben, jövõ péntektõl egy évig nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Befektetõ-védelmi Alaphoz (Beva) - közölte az alap pénteken az MTI-vel.

Lesznek, akik a következõ hetekben megkaphatják a csõdbe jutott bankban ragadt pénzüket.

A Befektetõ-védelmi Alapnak (Beva) március 20-ig, jövõ hét péntekig kell közzétennie a felszámolás alatt lévõ Buda-Cash Brókerház ügyfeleinek kártalanítására vonatkozó részletes tájékoztatását - olvasható a Beva honlapján.

Megkezdõdött a Buda Cash-ügy károsult önkormányzatainak kártalanítása, a pénz a jövõ hét elején megérkezhet a helyhatóságokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HírTV Magyarország élõben címû mûsorában pénteken este.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) igazgatótanácsa kedden kora reggel tárgyalja a DRB bankcsoport kártalanítási ügyét, miután a jegybank hétfõn délután visszavonta a csoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét.

A Befektetõ-védelmi Alap (Beva) automatikusan nem intézkedik a kártalanításról: a Buda-Cash befektetõinek egy erre szolgáló formanyomtatványon kell majd benyújtaniuk kártalanítási kérelmüket az alaphoz, a kifizetések pedig kizárólag forintban történnek - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétett tájékoztató anyagban.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 21 éves fennállása óta 2014. volt az elsõ olyan év, amikor több kártalanítási ügyben kellett helytállnia, összesen hat hitelintézet vált fizetésképtelenné ebben az évben.

« 1. oldal »