2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Valamennyi országgyûlési képviselõ és a 13 nemzetiségi szószóló is leadta a január 31-i határidõre a saját és a vele közös háztartásban élõ házas- vagy élettársának, gyermekeinek vagyonnyilatkozatát - közölte Vejkey Imre, az Országgyûlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szombat délután az MTI-vel.

A nemzetiségi önkormányzati képviselõk október 12-i választásán a választók településenként kijelölt, úgynevezett nemzetiségi szavazókörben adhatják le voksukat, de lesz 12 olyan település, ahol több nemzetiségi szavazókört kellett kijelölni a választói jegyzékben szereplõk nagy száma miatt.

Átvették megbízólevelüket az április 6-ai országgyûlési választáson országos listáról mandátumot szerzett képviselõk és a nemzetiségi szószólók szerdán az Országházban.

A gyõztes mindent visz?2010-06-10 10:44:59
Marad a 3200 önkormányzat, de harmadával kevesebb önkormányzati képviselõ lesz októbertõl. A parlament kedden elfogadta a Fidesz által benyújtott új önkormányzati választási törvényt.
Seres Mária még tavaly kezdeményezett népszavazást azért, hogy a képviselõknek csakis a számlákkal alátámasztott kiadásaik után járhasson költségtérítés.
« 1. oldal »