2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága, az Országos Vízügyi Fõigazgatóság (OVF) pénteki adatai szerint jelenleg tíz vízügyi igazgatóság területén összesen 41 belvízvédelmi szakaszon van elrendelt készültség.

Tíz vízügyi igazgatóság területén 45 belvízvédelmi szakaszon van készültség, országosan mintegy 124 ezer hektárnyi terület van víz alatt - közölte az Országos Vízügyi Fõigazgatóság hétfõ délelõtt az MTI-vel.

A csapadékos idõjárás miatt tovább nõtt a belvízzel elöntött területek nagysága Hajdú-Bihar déli részén, ezért a Berettyó-alsó védelmi szakasz után a Hamvas-Sárréten is másodfokúra emelte a védelmi készültséget a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) - közölte a szervezet védelemvezetõje kedden az MTI-vel.

Fagyra és hóra várnak a gazdák, hogy elpusztuljanak a kártevõk.

Azért, hogy jeges ár se tegyen kárt, kitisztítják a folyó árterét.

A múlt heti sok esõ miatt megemelkedtek a vízszintek a hamvas-sárréti csatornákban.

Árvíz - Több mint 2500 kilométeren van készültség
Budapest, 2013. április 7., vasárnap (MTI) – A folyók magyarországi szakaszain több mint 2500 kilométeren van árvízvédelmi készültség, számottevõ csapadék sehol sem valószínû vasárnap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság az MTI-vel.

Az átlagosnál kétszer nagyobb a belvíz által elöntött területek nagysága az országban, és ha az elõrejelzéseknek megfelelõen csapadékosabbra fordul az idõjárás, a helyzet tovább romolhat ...
« 1. oldal »