2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ködben áll a fél ország2016-01-30 16:01:38

A hétvégén alapvetõen borongós, vasárnap többfelé esõvel tarkított, összességében azonban az ország nagyobb részén enyhe idõ várható.

Tíz megyére és a fõvárosra figyelmeztetést adott ki a tartós, sûrû köd miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több helyen ónos esõ, néhol hó esik, helyenként sûrû köd is nehezíti a közlekedést - figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez péntek reggel eljuttatott közleményében.

A hétvégén nem várható csapadék, de helyenként elõfordulhat ködszitálás. A leghidegebb órákban többfelé mínuszokra is készülni kell, s néhol napközben sem lesz 3 Celsius-foknál melegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzésébõl.

A hétvégén is folytatódik a ködös, párás idõ. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alá hûl a levegõ, s néhol nappal is csak 5 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A keddre várható talaj menti fagy miatt az egész országra, a tartós, sûrû köd miatt pedig tíz megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Vasárnap 16 fok is lehet2014-01-05 11:57:13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzése szerint vasárnap 10 és 16 fok között alakul majd a legmagasabb nappali hõmérséklet. Északkeleten egy kicsit hidegebb lesz. Reggel errefelé még valószínûleg esni fog, de késõbb elvékonyodik a felhõzet, néhol még a nap is kisüthet. Késõ délutántól nyugat felõl megint vastag felhõk jönnek, újra több helyen lesz esõ, zápor. A déli szél többfelé megélénkül, megerõsödik, majd a szél este a Kisalföldön északnyugatira fordul.

Mi ez a rettenetes köd?2014-01-04 20:15:19

Napok óta és még legalább a jövõ hétig köd borítja az országot. A Dunántúlon olyan volt a karácsony, mintha egy szürke felhõbõl tûntek volna elõ a kivilágított fenyõfák, Budapesten pedig még január elején is Budát siratja Pest. Az Index szerkesztõsége felé haladva ma reggel úgy tûnt, a Margitsziget is elveszett. Joggal kérdezzük felháborodottan, mi ez az idõ?!


A 35-ös fõúton Pród és Hajdúböszörmény között történt reggel súlyos baleset. Egy iskolabusz ütközött egy elõzésben lévõ kocsival. Az ütközés miatt az iskolabusz az árokba csúszott. A buszon lévõk közül három gyermek sérült, illetve az autó vezetõje.
« 1. oldal »