2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

110 magyar vers hangzott el a költészet napján.

Három kategóriában hirdet verspályázatot középiskolásoknak a Magvetõ Kiadó a költészet napja alkalmából. A verseket március 27-ig várják.

Minden évben megemlékeznek József Attila születésnapja alkalmából.

Április 12-én a Kovács Máté Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár szervezésében Piros Ildikó „Szerelem?” címû zenés irodalmi mûsorával ünnepelték Hajdúszoboszlón a Költészet Napját.

Nagyrábén régi hagyomány, hogy irodalmi mûsorban emlékeznek meg a költészet napjáról. Április 11-e, József Attila születésnapja 1964-tõl ünnepnapja a verskedvelõinek.


Ragyogó tavaszi napsütés csalogatta el a költészet napi megemlékezésre nemcsak a helybelieket, de a környék versszerelmeseit is a Tavasz körút 1. szám alá, ahol Dr. Benke Mária nyugalmazott fõorvosnõ évente egyszer kitárja kapuit az egykori Nadányi-házban.

 

Idén is szavalóversenyt rendezett a csökmõi Bocskai István Általános Iskola a költészet napja alkalmából április 11-én és 12-én.

Hétfõ délután a felsõ tagozatos tanulók, kedden délután pedig az alsósok adtak elõ különféle költeményeket a zsûri, a szülõk, és a diáktársak elõtt.

« 1. oldal »